2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Visszaléptette „Molnárgörényt” az MSZP

Belebukott a blogolásba a 16. kerületi szocialista jelölt. Büki Tamást visszaléptetik a baloldali pártok, és egy volt óvodavezetőt indítanak helyette képviselőnek. Büki szélsőséges nézeteiről a Hír TV számolt be vasárnap, a férfi korábban egy, a holokausztot relativizáló blogon Molnárgörény néven tette közzé bejegyzéseit, és kapcsolatban volt a Tomcat néven ismert Polgár Tamással is.

A szélsőjobboldali blogger, Tomcat egyik felvételén Büki Tamás többször feltűnik, a videón Feket Pákót tanítják náci köszöntésre. A Hír TV vasárnap mutatta be, hogy a baloldali képviselőjelölt emellett egy olyan blogra is ír rendszeresen, ahol megkérdőjelezik a holokauszt áldozatainak a számát.

A szocialisták napokig nem reagáltak a történtekre. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke azt mondta: a Hír TV-től hallott először Büki Tamás szélsőséges nézeteiről.

A jelölt visszaléptetéséről hétfőn este döntöttek a kerületben. A szocialisták polgármesterjelöltje azzal védekezett, hogy Büki nem baloldali jelölt volt. „Mi egy olyan típusú, széles körű szövetséget hoztunk létre, amelybe a kisgazdapárttól kezdve a szocdemeken, a liberálisokon keresztül a három baloldali párt is bent volt. A jelszavunk az volt, a Facebook-oldalunkon látszik: Balról jövünk, jobbról jövünk, és a cél, hogy jöjjön velünk” – fejtette ki Abonyi János polgármesterjelölt.

Büki Tamást a szocialisták mellett a Demokratikus Koalíció, az Együtt–PM Szövetség és a Liberálisok is támogatták. Fodor Gábor azt állítja: nem tudtak Büki szélsőséges megnyilvánulásairól. „Nekünk semmi tudomásunk nem volt erről, nyilván ha bármit tudunk előtte róla, akkor fel sem merült volna, hogy támogassunk egy ilyen jelöltet” – fogalmazott a Liberálisok vezetője.

Az érintett nem árulta el, hogy függetlenként elindul-e a választáson. „Kérem tisztelettel, minekután önök oly módon csináltak karaktergyilkosságot, hogy egy szövegből az első felét közölték, a másodikat nem, én nem gondolom, hogy önökkel többet szóba állnék” – nyilatkozta a Hír TV-nek.

A 16. kerületben már megtalálták Büki utódját, a baloldali pártok Mrena Edit volt óvodavezetőt indítják. Információnk szerint Mrena kinevezését korábban azért nem hosszabbították meg, mert az óvodával szemben jogi aggályok merültek fel. Az intézmény sajátos módon avatkozott be a válásokba azzal, hogy szakvéleményt adott a bíróságoknak a szülők nevelési alkalmasságáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!