2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Visszalépett Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára + videó

A Fidesz főpolgármester-jelöltje döntését Facebook-on jelentette be. Azt kérte válsztóitól, hogy mindannyian Vitézy Dávidot támogassák. Vitézy reagált a visszalépésre.

  • Visszalépett Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávid javára + videó

"Kedves Budapestiek!

Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt.

Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!

Így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról!

Együtt győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Budapest!" - írta közleményében Szentkirályi Alexandra.

Mint arról mi is beszámoltunk a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Vitézy Dávid már a legkedveltebb főpolgármester-jelölt Budapesten, és szemtől szemben legyőzné Karácsony Gergelyt a választási versenyben.

Szentkirályi Alexandra visszalépését követően a reggeli híradóban Kiszelly Zoltánt, a Századvég politikai elemzési igazgatóját kérdeztük arról, hogy Szentkirályi döntése hogyan befolyásolhatja a fővárosi erőviszonyokat, a következő két napban:

 Vitézy Dávid: Az első győzelem megvan, vasárnap jön a második

Az első győzelem megvan, vasárnap jön a második - reagált az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület közös főpolgármester-jelöltje Facebook-oldalán pénteken arra, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje visszalépett a javára.

Vitézy Dávid azt írta, amikor a főpolgármesteri kampányát elkezdte, tudta, hogy egyszerre kell legyőzni a kormány "Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító" Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely "országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését".

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszi - közölte Vitézy Dávid, aki szerint a bejelentés "a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása". 

Leszögezte ugyanakkor, hogy főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, ügyek és a programja mentén teremtenek többséget a Fővárosi Közgyűlésben. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese, "bukott pártkáderek helyett" szakemberekkel fogják vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. "Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre" - közölte.

 Híradónk összefoglaló anyagát lentebb tekinthetik meg:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!