2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Visszalépése okairól beszélt Szentkirályi Alexandra + videó

Visszalépett Szentkirályi Alexandra a főpolgármester jelöltek versenyétől. A kormánypárti jelölt közösségi oldalára feltöltött videójában arra kérte támogatóit, hogy Vitézy Dávidra és a Fidesz–KDNP-listára szavazzanak vasárnap.

  • Visszalépése okairól beszélt Szentkirályi Alexandra + videó

Szentkirályi Alexandra: "Utat adva a változásnak, elállok a főpolgármester-jelöltségtől, és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt."

Visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra. A Fidesz-KDNP politikusa döntését a közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be. Ebben arra kérte minden támogatóját, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz-KDNP-listára szavazzanak. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: számára továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely távozzon a város éléről, ezért elállásával utat ad a változásnak.

Szentkirályi Alexandra, fővárosi listavezető: "Azt mondtam, hogy Budapesten változás kell, bár eleinte sokan kételkedtek abban, hogy ez lehetséges. Az elmúlt napokban világosság vált számomra, hogy valósi esélyünk van leváltani Karácsonyt. Egyértelmű, hogy a Budapestiek többsége el akarja zavarni őt. Karnyújtásnyira vagyunk a változástól. Már egyetlen akadálya maradt ennek, az, hogy a változást akaró szavazatok kétfelé oszlanak. Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Karácsony és Gyurcsány távozzanak a város éléről."

Századvég felmérés: Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, és szemtől szemben legyőzné Karácsony Gergelyt a választási versenyben – ez állapítható meg a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából. A vizsgálat szerint Vitézy Dávid az egyetlen főpolgármester-jelölt, akiről több fővárosi vélekedik pozitívan, mint negatívan.

Karácsony Gergely, főpolgármester: "Én nem állítom azt, hogy ez a város a következő években teljes mértékben meg tudja valósítani azokat az ambíciókat, amik bennünk vannak. Én azt tudom csak ígérni, hogy azokat az EU-s forrásokat amelyeket éppen a magyar kormány és Vitézy Dáviddal szemben megszereztünk a városnak, minden forintját arra fogjuk használni, hogy Budapest egy szabadabb, zöldebb, és szolidárisabb hely legyen."

Vitézy Dávid: "Ricsi emlékszel arra, amikor a párbeszédes kollégád odament és számon kérte a tarlóst azért, akkor még főpolgármesterként, ilyen megafonnal reagált. Most te vagy a megafonja aki itt áll és pontosan ugyanazt csinálja."

Ungár Péter, az LMP társelnöke később úgy reagált: a Párbeszéd akciója egy utolsó kétségbeesett próbálkozás volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

A pénteki bejrúti izraeli légicsapás célpontja a Hezbollah vezetője lehetett

Izrael pénteki bejrúti légicsapása bizonyítja, hogy nem törődik a közte és a Hezbollah közötti tűzszünet elérését célzó nemzetközi erőfeszítésekkel - jelentette ki Nadzsib Mikáti libanoni ügyvivő miniszterelnök, miután az izraeli hadsereg az Iránból támogatott Hezbollah síita milícia központi parancsnokságának épületét támadta Dahíja városrészben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Felszólították Karácsony Gergelyt + videó

Fertőzésveszély Óbudán, beterítette a szennyvíz a Római partot. A terület fertőtlenítése azonban elmaradt, ezért az Egyesület a Római Partért közleményt adott ki, melyben felszólították Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy kezdjék meg a Római-part fertőtlenítését.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!