2022. 07. 03. Vasárnap Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Vissza akar térni, puccsra készül Jakab Péter: a Jobbik-szexbotrány főszereplője mögé bújik

A legnagyobb titokban zajlanak az előkészületek, hogy Jakab Péter ismét megszerezhesse a vezetést a Jobbikban. A Metropol több jobbikos forrása is megerősítette, hogy Jakab a szexbotrány gyanúsítottja, Földi István segítségével akarja visszaszerezni a hatalmat.

Jakab Péter azért is ragaszkodik a frakcióvezetői székhez, hogy az átmeneti időszakban a parlamenti erőforrásokat – pénzt, autók, hozzá hű alkalmazottak – törvénytelen módon egészen más célra, a hatalom visszaszerzésére használhassa. A parlamenti stábot ezekben a napokban máris kampánystábokká alakították át - írja jobbikos forrásokra hivatkozva a Metropol.

A puccsot próbálják álcázni, azt a látszatot keltve, hogy egyáltalán nem foglalkoznak politikával. Jakab élettársa, a bukott kabinetfőnök, Molnár Enikő még egy iskoláslányokra emlékeztető posztot is közzétett, mintha máris nyári szabadságát töltené:

 

A képet a Metropol informátorai szerint Jakab saját maga készítette, szokásos fekete pólója felismerhető a kép szélén.

Mindez nyilvánvalóan a figyelem elterelésére szolgál. Közben Jakab és Molnár Enikő folyamatosan járják az országot és a politikai puccs előkészítésén dolgoznak.

A Metropol jobbikos forrásai dokumentumokkal, belső levelezéssel alátámasztva a következő menetrendet vázolták. A puccs döntő mozzanata, hogy a július 2-ai elnökjelölő kongresszusra bejelentkezett a jobbikos szexbotrány főszereplője és gyanúsítottja, Földi István. Az ő szerepe politikai szempontból kulcsfontosságú. Ugyanis az általa alapított több tucat, sebtében összehozott, sokak szerint kamu alapszervezet döntő szerepet játszott Jakab Péter legutóbbi, több mint 70 százalékos fölénnyel történt elnökké választásában. Ugyanakkor annyi erejük még nem volt, hogy egy Jakabot kiszolgáló, őt vakon követő elnökséget is megszavaztassanak. Ezért most biztosra akarnak menni.

Jakab Földi mellett máris szövetkezett a maradék Jobbik másik „bölényével”, Bíró Lászlóval. Bíró, mint sokan emlékezhetnek rá, egy vele szemben megindult büntetőeljárás miatt, amikor nemcsak a NAV vizsgálódott vele kapcsolatban, de még Hadházy Ákos is feljelentette, került az érdeklődés középpontjába. Aztán meg durva antiszemita mocskolódásai miatt az egyesült baloldal már nem merte indítani a választásokon.

Bíró László látszólag visszavonult, de közben a maradék Jobbik szervezetek borsodi vezéreként továbbra is az egyik legfontosabb tényező a pártban. A Jakab-puccs előkészítői most úgy számolnak, hogy a Földi László féle kamu-alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodiak révén kisöpörhetik Potocskánét és a hozzá csatlakozott lázadókat. Molnár Enikőt, aki szinte egy percre nem mozdul el Jakab mellől – sokan látták őket már kézen fogva sétálgatni – személyes bosszú is vezeti Potocskáné ellen. Benne látja a kialakult helyzet, a Jakab elleni lázadás legfőbb okát.

A puccs részletes terveiből megérthetjük azt is, hogy miért jelentkezett be a Jobbik elnöki posztjára sokakat meglepve Gyöngyösi Márton. A Metropol informátorai állítják, hogy mindez csupán a Jakab-ellenes tábor megosztására szolgál.

Amúgy is erőtlennek, politikailag kevésbé karakteresnek tűnik a lázadók jelöltje, Ander Balázs. Gyöngyösi váratlan bejelentkezése egyetlen célt, az ellentábor megosztását szolgálja. Így még simábban szerezheti meg a pártelnöki posztot Földi István, aki mögé bújva, eleinte persze informálisan, Jakab és Molnár Enikő már másnap visszatérhet a hatalomba.

 

Mindent elmond a puccskísérlet valódi értelméről ez a kép. Csütörtökön délben posztolta Földi a következő szöveg kíséretében: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell, hogy vezessük a néppárti Jobbikot. Közösen."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Holokauszt emléknap Keszthelyen

A holokausztról nem lehet múlt időben beszélni, ma is emlékezni és emlékeztetni kell - erről beszélt Kovács Gergely történelemtanár Keszthelyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!