2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Világszervezet tagjai lettek a Kárpát-medence magyar pártjai

A Fidesz mellett négy magyar párt is tagja lett a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI-nek - tudatta Németh Zsolt, a Fidesz-frakció külügyi kabinetjének a vezetője kedden az MTI-vel.

  • Világszervezet tagjai lettek a Kárpát-medence magyar pártjai

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva elmondta: a szervezet közgyűlése a Fidesz mellett - amely évek óta tagja a CDI-nek - négy magyar pártot is a tagjai közé fogadott a közgyűlési döntésével.

Tag lett a KDNP, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). Elmondta, a Fidesz-delegációja a CDI végrehajtó bizottsága és közgyűlése évi rendes ülésén vesz részt az afrikai Zöld-foki szigeteken. A delegáció tagja Németh Zsolt mellett, Novák Katalin államtitkár, a Fidesz alelnöke és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke.

Németh Zsolt szólt arról, hogy külön megbeszélést folytattak a szervezet főtitkárával. A szervezet az elkövetkezendő években további növekedésre és minőségi gyarapodásra számít, új intézetet, női és ifjúsági szervezetet hoz majd létre - mondta. Kitért arra is, hogy kétoldalú megbeszélést folytattak a vendéglátó ország miniszterelnökével, José Ulisses Correia e Silvával és áttekintették a kétoldalú kapcsolatokat.

Komoly lehetőségek vannak a vízipari, az oktatási, az innovációs, illetve a turisztikai együttműködésben - mondta Németh Zsolt, majd fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió fejlesztés- és migrációs politikája ebben a keretrendszerben alakuljon az elkövetkezendő években.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!