2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Világszervezet tagjai lettek a Kárpát-medence magyar pártjai

MTI, Hír TV

2018. november 27., kedd 15:58

A Fidesz mellett négy magyar párt is tagja lett a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI-nek - tudatta Németh Zsolt, a Fidesz-frakció külügyi kabinetjének a vezetője kedden az MTI-vel.

Németh Zsolt telefonon nyilatkozva elmondta: a szervezet közgyűlése a Fidesz mellett - amely évek óta tagja a CDI-nek - négy magyar pártot is a tagjai közé fogadott a közgyűlési döntésével.

Tag lett a KDNP, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). Elmondta, a Fidesz-delegációja a CDI végrehajtó bizottsága és közgyűlése évi rendes ülésén vesz részt az afrikai Zöld-foki szigeteken. A delegáció tagja Németh Zsolt mellett, Novák Katalin államtitkár, a Fidesz alelnöke és Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke.

Németh Zsolt szólt arról, hogy külön megbeszélést folytattak a szervezet főtitkárával. A szervezet az elkövetkezendő években további növekedésre és minőségi gyarapodásra számít, új intézetet, női és ifjúsági szervezetet hoz majd létre - mondta. Kitért arra is, hogy kétoldalú megbeszélést folytattak a vendéglátó ország miniszterelnökével, José Ulisses Correia e Silvával és áttekintették a kétoldalú kapcsolatokat.

Komoly lehetőségek vannak a vízipari, az oktatási, az innovációs, illetve a turisztikai együttműködésben - mondta Németh Zsolt, majd fontosnak nevezte, hogy az Európai Unió fejlesztés- és migrációs politikája ebben a keretrendszerben alakuljon az elkövetkezendő években.

 

x
Rendkívüli hír