2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

„Világpolitikai szempontból ez egy kisebb fajsúlyú ügy”

Dézsy Zoltán dokumentumfilm rendező, Herényi Károly az MDF volt frakcióvezetője, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kukorelly Endre író, Nagy József a 24.hu újságírója és Pesty László dokumentumfilm rendező boncolgatták a Weber-látogatás hátterét az eheti Szabadfogásban.

  • „Világpolitikai szempontból ez egy kisebb fajsúlyú ügy”

Furcsaság lengi körül az Orbán-Weber találkozót Herényi Károly szerint. A nyilvánosság kizárása, a résztvevők nyilatkozatai alapján vajmi keveset tudunk a kialakult helyzetről. Nagy József szerint, az, hogy Weber a CEU-ra ment elsőnek a budapesti látogatása alatt jelzés értékű.

Világpolitikai szempontból ez egy kisebb fajsúlyú ügy – válaszolt a felvetésre Pesty László. Nagy József szerint Weber is azt mondta, hogy a Néppártnak vannak értékei, és ezen értékeket kéri számon. Végül Jeszenszky Zsolt vetette oda ironizálva: Valóban ezekről lehet szó, és véletlen sem Soros György európai befolyásáról. Persze, azért ilyen fontos a CEU, mert az alapértékekről, a tudomány szabadságáról van szó elsősorban, csupa ilyen magasztos dologról. Persze úgy tűnik ezt a nézeteltérést épp a bajorok oldják meg hamarosan, ki tudja, a stúdióban nem sikerült kideríteni, vajon csak a látogatás kedvéért ragasztottak le pár plakátot Weber kedvéért, vagy valóban a családvédelmi akcióterv fogja váltani a kifogásolt kampányt.

Jan Morawieczki közelgő magyarországi látogatása pedig jelzés az irányba, hogyha esetleg a Néppárt a Fidesz kizárásáról döntene, vannak alternatív utak. Kukorelli Endre szerint mindkét opció kedvező lehet Orbán Viktornak. Jeszenszky Zsolt – Kukorelly Endrére és Nagy Józsefre célozva elismerően mondta: Néha mondotok jókat miután egyetértettek azzal, amit a lengyel szövetség erősödése és a lengyel miniszterelnök látogatása kapcsán mondtak.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!