2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Belföld

Viharkárok: folyamatosan érkeznek a bejelentések országszerte a katasztrófavédelemhez

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint keddtől már szárazabb léghullámok érkeznek, a hét második felétől jelentős csapadékra már nem kell számítani.

  • Viharkárok: folyamatosan érkeznek a bejelentések országszerte a katasztrófavédelemhez

Az elmúlt napokban káosz uralkodott szinte az egész országban a tomboló viharok miatt. Útra dőlt fák, nem működő jelzőlámpák, kidőlt táblák és villanyoszlopok. Több budapesti bevásárlóközpont parkolóját is teljesen ellepte a víz.

Nem csak a fővárosban, vidéken is rengeteg munkát adott a vihar a tűzoltóknak.

Hódmezővásárhelyen több utca járhatatlanná vált. A Petőfi utcában egy távolsági busz a fák rabságába került, a sofőrnek ki kellett manőverezni az utcából a kidőlt fatörzsek miatt. A Teleki utcát szintén teljes szélességében le kellett zárni, ahol egy pékség tetejét bontotta meg a szél, majd közvetlenül vele szemben kidöntött egy villanyoszlopot.

Több városrészben szünetelt az áramszolgáltatás mert a szél több elektromos vezetéket megrongált illetve elszakított. A rendőrség több helyen biztosította a veszélyes helyszíneket, illetve a vármegye több tűzoltója dolgozott a viharkárok felszámolásában a város belterületén.

Magyarországon az elmúlt 3 napban lehullt csapadék mennyisége több helyen is meghaladta a havi maximumokat. A csúcshőmérsékletek pedig sokkal elmaradnak az előző évi átlagokhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!