2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Videón láthatta megmentett fiát

A köd miatt csak vasárnap érkeztek haza a Fülöp-szigeteki tájfun utáni pusztításban segítő Baptista Szeretetszolgálat tagjai is. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várta őket annak a magyar fiatalembernek az édesanyja is, akit az egyik tájfun sújtotta szigetről mentettek ki feleségével együtt. A Baptista Szeretetszolgálat arra készül, hogy már a jövő héten visszautaznak a Fülöp-szigetekre, ahol magyar gyermekotthont hoznak létre.

Szombat este hiába várták a Fülöp-szigetekről hazaérkező Baptista Szeretetszolgálat tagjait a budapesti repülőtéren, járatuk a köd miatt visszafordult Münchenbe. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren várta a csoportot annak a fiatalembernek az édesanyja is, akit a baptisták mentettek ki az egyik tájfun sújtotta szigetről.

A férfi és felesége is jól vannak, de a Fülöp-szigeteki nő utazási okmányaira várniuk kell, így még nem tudnak hazautazni. Az édesanya azonban felvételről láthatja fiát. A Baptista Szeretetszolgálat csoportja ugyanis vasárnap délelőtt landolt Budapesten és nekik a férfi a kimentés után a katasztrófa pillanatairól is beszélt.

A Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési igazgatója azt mondta: a szigeten a katasztrófa óta nem volt víz, villany, a településeket fosztogató bandák járják, és előfordult már az is, hogy három zsák rizsért gyilkoltak embert. Pavelcze Lászlónak ez volt az 50. bevetése.  A Baptista Szeretetszolgálat csoportja arra készül, hogy már a jövő héten visszautaznak a Fülöp-szigetekre. Szenczy Sándor elmondta, a mostani küldetéssel összességében 15 ezer dollárnyi készpénzbeli segítséget juttattak el a tájfun sújtotta területre.

Több gép leszállását hiúsította meg a köd

14 repülőgép nem tudott leszállni szombat este óta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a sűrű köd miatt, több légitársaság járata így Budapest helyett Bécsben, Pozsonyban és Linzben landolt vagy visszafordult. Vasárnap délelőttre már javult a helyzet, az érkező járatok rendben landoltak Budapesten. A meteorológiai szolgálat az ország jelentős részére figyelmeztetést adott ki mára a sűrű, várhatóan tartós köd miatt. A látási viszonyok a nyugati országrészben egész nap rosszak lehetnek, a középső és keleti országrészben viszont lassan feloszlik a köd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Kárt okozna Magyarországnak egy baloldali kormány Kína-ellenes retorikája?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!