2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A vécét sem tudják lehúzni + Videó

Tíz napja nincs víz az egyik komlói társasházban, mert a hideg miatt elfagytak a vezetékek. Az épületben mintegy ötvenen élnek, mosni, főzni, tisztálkodni nem lehet, és a mellékhelyiségek is használhatatlanok. A lakások magántulajdonban vannak, így az önkormányzat sem tud segíteni.

A Hír Televízió által bemutatott épület alsó két lakása évek óta üresen áll, már az ajtókat és ablakokat is ellopták. Emiatt az elmúlt hetekben itt annyira hideg volt, hogy a víz- és szennyvízvezetékek elfagytak, a falakban a csövek eltörtek vagy eldugultak.

„Már tényleg nem tudom, hogy mi lesz itt. A lakásban is érezni lehet a bűzt, és azt mondják, hogy húsz méterre le van fagyva a rendszer” – nyilatkozta a Hír Televíziónak Orsós Sándorné.

A lakásokban több mint egy hete nem lehet főzni, mosni, tisztálkodni, a mellékhelyiségek is használhatatlanok. Van, ahol a lefolyó szennyvíz ráfagyott a falra. Pintér Attila vízvezeték-szerelő szerint a nagy probléma az, hogy a szennyvízrendszert sem tudják használni, mivel az a vezeték is elfagyott. A műanyag csövek kevésbé, de ezáltal eldugult a rendszer – tette hozzá.

A lépcsőházban 14 lakás van, mintegy félszázan élnek most ilyen körülmények között. A fertőzésveszély miatt az illetékes tisztifőorvos többször is felszólította a szolgáltatót a hiba kijavítására. A komlói kistérségi tiszti főorvosa azt mondja: az általános higiénéhez hozzátartozik, hogy a vécét le lehessen öblíteni. Vagy lajtos kocsival, vagy közkútról, de valahogy meg kell teremteni a vízellátást – mondta Albert Nóra.

A polgármester szerint mivel a lakások magántulajdonban vannak, az önkormányzat nem tud segíteni.

„A szolgáltató akkor tudja helyreállítani a rendszert, ha a társasház biztosítja a megfelelő feltételeket, tehát zárt az épület, nem fagynak el az új szerelvények. Ez az lemúlt időszakban folyamatos gondot jelentett” – említette Polics József városvezető.

Az alagsori lakásokat a hét közepén lefalazták, így a hiba kijavítását el lehetett kezdeni. A szolgáltató azt ígéri, ha nem jön újabb rendkívüli hideg, a hét végére a lakásokban már lesz víz. A szennyvízelvezetők cseréje azonban mindenképpen hosszabb időt vesz majd igénybe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!