2021. május 16.,
vasárnap, Mózes, Botond napja

Vidéken újraindul az élet

Hír TV

2020. május 3., vasárnap 18:25

Holnaptól újra indul az élet vidéken. Pest megyén kívül kinyithatnak az éttermek és a szabadtéri szórakozóhelyek. Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora károkat szenvedett el a kereskedelem és a vendéglátás a korona vírus járvány miatt. Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az ágazat újraindulásával kilábalhatnak a válságból az érintett vállalkozók.

Még az oroszlánoknak is szokatlan, hogy újra nagy a sürgés forgás körülöttük. Hétfőtől ugyanis - csaknem másfél hónap után újra kinyithatnak az állatkertek és a szabadtéri múzeumok Budapest és Pest megye kivételével. A gyöngyösi állatkertben hetek óta erre a pillanatra vártak.

Szigorú szabályokat kell betartanunk azoknak akik hétfőtől állatkertbe mennének, ugyanis - itt is meg kell tartani a legalább másfél méteres távolságot egymástól. Az újraindulást természetesen az éttermek is nagyon várták.

 

Nem lehet tudni mekkora a kár

Ez már Balatonlelle - Vasárnap még üres a kikötő és az étterem is. Ám hétfőtől itt is újraindul az élet. Ebben az étteremben már fel is készültek a vendégek fogadására.

A magyar szállodák és éttermek szövetségének elnöke szerint még nem lehet tudni, hogy a vállalkozókat milyen mértékben érintette a koronavírus miatt kialakult válság. Flesch Tamás azt mondta: egyenlőre csak egy biztos: mégpedig az, hogy hétfőtől új biztonsági protokollt kell alkalmaznia a vendéglátásban.

Új vásárlási szokások alakultak ki

Nagy veszteséget kellett elszenvedniük a vállalkozóknak az elmúlt hetekben - ezt már Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára mondta Híradónknak.

Vámos György hozzátette: a járvány okozta helyzet miatt új vásárlási szokások alakultak ki - ugyanis az elmúlt hetekben észrevehetően megugrott a bankkártyás vásárlások és az önkiszolgáló pénztárak használata.