2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Veszélyes növényfaj került elő Zalaegerszeg mellett

Veszélyes növényfaj egyedei kerültek elő a Zalaegerszeg melletti Botfán. A kaukázusi medvetalp puszta érintése is súlyos égési sérüléseket okozhat, szembe kerülve pedig komoly látásproblémát, akár vakságot is előidézhet.

  • Veszélyes növényfaj került elő Zalaegerszeg mellett

„Mintegy tíz percet kell sétálni a Zalaegerszeg melletti Botfától, ahhoz, hogy találkozhassunk az első példányaival a kaukázusi medvetalpnak. Igen könnyű felismerni hatalmas leveleiről és virágairól. 2-3 méter magas, érdemes nagy ívben elkerülni.” - mondta tudósítónk, Nagy Jenő.

A túrázóknak érdemes szemmel tartani környezetüket a környező erdőkben. A növény ugyanis gyorsan szaporodik. Ezek a sarjak 2-3 hónap múlva, már elérhetik akár a három méteres magasságot is.

Zala vármegyében eddig csak Keszthely és Hévíz térségében fordult elő az ártalmas gaz. Az irtás körülményes és a növény magjai a földbe kerülve 15 éven keresztül csíraképesek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!