2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Verklifesztivált tartottak Keszthelyen

Ugyan családias hangulatban, a korábbinál kevesebb „muzsikussal”, de idén is megrendezik a kintornások nemzetközi találkozóját, amely sorrendben már a tizenegyedik Keszthelyen.

  • Verklifesztivált tartottak Keszthelyen

Ezúttal nincs színpad s koncertek sem várják a publikumot, de aki szeretne a 18. század végétől a fonográf elterjedéséig divatos és közkedvelt zenélő dobozkák varázsában megmerítkezni, annak két nap áll rendelkezésére. Hansjörg Surber, a rendezvényt életre hívó, svájci származású, de ma már Gyenesdiáson élő fő szervező leszögezte: a verklifesztivál idén visszatér a gyökerekhez.

Idén mintegy 30 verklis érkezett, s rendhagyó módon, a többségük Ausztriából, ám mellettük vannak német, svájci, szlovéniai és persze magyar „utcai muzsikusok” is. Utóbbiak jellemzője, hogy már régóta nem regisztrálnak előre, ám egyszer csak betoppannak, tovább színesítve a zenei kínálatot, mesélte Hansjörg Surber.

Sokak kedvence, az „örökös résztvevő” német Pape Lutz most is korábban érkezett, bár idén nem kerekezte körbe fél Európát, mint korábban, de azért amerre járt, mindenütt éltette kedvenc keszthelyi verklis rendezvényét. Persze, a visszatérő látogatók rajta kívül is számos ismerőst felfedezhetnek a keszthelyi belváros különböző pontjain: a sétálóutcától a kastély bejáratáig.

A verklifesztivál több résztvevője ezúttal is bebocsátást nyer a Fő téri templomba: vasárnap, a 10 órai szentmise után egyházi szerzeményeket, illetve más, odaillő melódiákat játszanak majd azoknak, kiknek van füle a hallásra. Így is, úgy is… A nemzetközi verklis csapat meghatározása szerint ezúttal is égi dallamok csendülnek fel.

Forrás: Zaol.hu

Fotó: Zaol.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!