2021. 11. 28. Vasárnap Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Végleges a fekete seregre kiszabott büntetés

Elutasította a Kúria a fekete sereg nyolc tagjának felülvizsgálati indítványát. A legfőbb bírói fórum szerint sem első, sem másodfokon nem történt eljárási szabálysértés. Azt pedig nem lehet vitatni, hogy a banda egy hatékony és rendkívül erőszakos bűnszervezet volt.

A fekete sereg néven emlegetett bűnszervezet nyolc tagja kérte a jogerős ítélet felülvizsgálatát. Egyikük szökésben van, hét társa viszont megjelent a Kúrián. Szerették volna, ha a legfőbb bírói fórum hatályon kívül helyezi a másodfokú döntést, vagy legalább mérsékli a kiszabott szabadságvesztés hosszát. Egyebek mellett azt állították, hogy jogos védelmi helyzetben voltak, amikor utcai harcba keveredtek egy másik bandával.


– Mindkét csoport – akár fegyverhasználatot is jelentő támadással – közvetlenül fenyegette a másikat, azt egyikük sem tudhatta, mikor bukkan fel a másik, ezért mindkettőjük tagjai a jogtalanság talaján álltak. Amint a kölcsönös és egyidejű támadás esetén egyik fél sem hivatkozhat jogos védelemre, úgy a kölcsönös és egyidejű támadással fenyegetés esetén sem állapítható meg egyik fél javára sem a jogos védelem – jelentette ki a Kúria tanácsvezető bírója, Molnár Gábor Miklós.

Döntöttek a fekete seregről
Döntöttek a fekete seregről
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet


A Kúria a Fővárosi Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla eljárását is törvényesnek találta, ezért a felülvizsgálati kérelmeket elutasította. A legfőbb bírói fórum szerint a maffiavád vitathatatlan, a fekete sereg tagjai szervezetten, egymás tevékenységéről tudva szedtek védelmi pénzeket, futtattak prostituáltakat és számoltak le riválisaikkal. A bandavezér, Magyar Róbert sorsa még kérdéses. Ő tényleges életfogytiglant kapott korábban, de ügyében új eljárást rendeltek el, mert az ítéletet távollétében hozták meg.

Érvényben maradt a jogerős ítélet a fekete sereg ügyében
Érvényben maradt a jogerős ítélet a fekete sereg ügyében
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten

Hétfőtől szombat estig már 742 ezren vették fel a koronavírus elleni védőoltást az oltási akcióhéten - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap. 2021. november 28.

Korózs Lajos betiltotta volna azt a vakcinát, aminek az életét köszönheti

A keleti vakcinák elleni támadásokat a baloldal tavaly novemberben, már az első pillanatban elkezdte. 2021. november 27.

A magyar embereket sértegeti az ellenzék

Jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van náluk - hangsúlyozta Hollik István. 2021. november 27.

Legfrisebb híreink

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt

Izrael lezárja határait a külföldiek előtt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Dél-Afrikából indult variánsa miatt - jelentette be szombat este Naftali Bennett izraeli miniszterelnök.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!