2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Belföld

Végleges a fekete seregre kiszabott büntetés

Elutasította a Kúria a fekete sereg nyolc tagjának felülvizsgálati indítványát. A legfőbb bírói fórum szerint sem első, sem másodfokon nem történt eljárási szabálysértés. Azt pedig nem lehet vitatni, hogy a banda egy hatékony és rendkívül erőszakos bűnszervezet volt.

A fekete sereg néven emlegetett bűnszervezet nyolc tagja kérte a jogerős ítélet felülvizsgálatát. Egyikük szökésben van, hét társa viszont megjelent a Kúrián. Szerették volna, ha a legfőbb bírói fórum hatályon kívül helyezi a másodfokú döntést, vagy legalább mérsékli a kiszabott szabadságvesztés hosszát. Egyebek mellett azt állították, hogy jogos védelmi helyzetben voltak, amikor utcai harcba keveredtek egy másik bandával.


– Mindkét csoport – akár fegyverhasználatot is jelentő támadással – közvetlenül fenyegette a másikat, azt egyikük sem tudhatta, mikor bukkan fel a másik, ezért mindkettőjük tagjai a jogtalanság talaján álltak. Amint a kölcsönös és egyidejű támadás esetén egyik fél sem hivatkozhat jogos védelemre, úgy a kölcsönös és egyidejű támadással fenyegetés esetén sem állapítható meg egyik fél javára sem a jogos védelem – jelentette ki a Kúria tanácsvezető bírója, Molnár Gábor Miklós.

Döntöttek a fekete seregről
Döntöttek a fekete seregről
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet


A Kúria a Fővárosi Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla eljárását is törvényesnek találta, ezért a felülvizsgálati kérelmeket elutasította. A legfőbb bírói fórum szerint a maffiavád vitathatatlan, a fekete sereg tagjai szervezetten, egymás tevékenységéről tudva szedtek védelmi pénzeket, futtattak prostituáltakat és számoltak le riválisaikkal. A bandavezér, Magyar Róbert sorsa még kérdéses. Ő tényleges életfogytiglant kapott korábban, de ügyében új eljárást rendeltek el, mert az ítéletet távollétében hozták meg.

Érvényben maradt a jogerős ítélet a fekete sereg ügyében
Érvényben maradt a jogerős ítélet a fekete sereg ügyében
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Rehabilitációs játszóteret kapott a Semmelweis Egyetem

Az egyik legnagyobb áruházlánc támogatásával, egy játszóteret vehettek birtokba a 2-es számú Gyermekklinika lakói. Az intézmény igazgató hangsúlyozta: nincs fontosabb annál, minthogy mindent megtegyenek a kórházban gyógyuló gyerekekért.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!