2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Végleges a fekete seregre kiszabott büntetés

Elutasította a Kúria a fekete sereg nyolc tagjának felülvizsgálati indítványát. A legfőbb bírói fórum szerint sem első, sem másodfokon nem történt eljárási szabálysértés. Azt pedig nem lehet vitatni, hogy a banda egy hatékony és rendkívül erőszakos bűnszervezet volt.

A fekete sereg néven emlegetett bűnszervezet nyolc tagja kérte a jogerős ítélet felülvizsgálatát. Egyikük szökésben van, hét társa viszont megjelent a Kúrián. Szerették volna, ha a legfőbb bírói fórum hatályon kívül helyezi a másodfokú döntést, vagy legalább mérsékli a kiszabott szabadságvesztés hosszát. Egyebek mellett azt állították, hogy jogos védelmi helyzetben voltak, amikor utcai harcba keveredtek egy másik bandával.


– Mindkét csoport – akár fegyverhasználatot is jelentő támadással – közvetlenül fenyegette a másikat, azt egyikük sem tudhatta, mikor bukkan fel a másik, ezért mindkettőjük tagjai a jogtalanság talaján álltak. Amint a kölcsönös és egyidejű támadás esetén egyik fél sem hivatkozhat jogos védelemre, úgy a kölcsönös és egyidejű támadással fenyegetés esetén sem állapítható meg egyik fél javára sem a jogos védelem – jelentette ki a Kúria tanácsvezető bírója, Molnár Gábor Miklós.

Döntöttek a fekete seregről
Döntöttek a fekete seregről
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet


A Kúria a Fővárosi Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla eljárását is törvényesnek találta, ezért a felülvizsgálati kérelmeket elutasította. A legfőbb bírói fórum szerint a maffiavád vitathatatlan, a fekete sereg tagjai szervezetten, egymás tevékenységéről tudva szedtek védelmi pénzeket, futtattak prostituáltakat és számoltak le riválisaikkal. A bandavezér, Magyar Róbert sorsa még kérdéses. Ő tényleges életfogytiglant kapott korábban, de ügyében új eljárást rendeltek el, mert az ítéletet távollétében hozták meg.

Érvényben maradt a jogerős ítélet a fekete sereg ügyében
Érvényben maradt a jogerős ítélet a fekete sereg ügyében
Fotó: Kocsis Zoltán / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vajon a Nyugat miért akarja a saját életét nehezíteni Ukrajna kedvéért? Orbán Viktor szerint Magyarország a háború helyett a béke mellett kötelezte el magát, és ezt aligha érhetjük el azzal, ha Európa a saját gazdaságát gyengíti.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A holokauszt áldozataira emlékezik a világ

A szörnyű veszteség egész Európáé és a világé, a magyar zsidóságot ért veszteség pedig az egész nemzeté - jelentette ki Vitályos Eszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen. A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára felidézte: hetvennyolc éve szabadították fel a nácizmus szimbólumává vált lágert, Auschwitz-Birkenaut, ahol minden harmadik áldozat magyar volt.
Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

Telefonos segítség: mondd, hogy koholmány!

A rendőrség már nyomoz az Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány miatt, amely szerint félmillió forintért felvételi nélkül is be lehetett kerülni az Eötvös József Gimnáziumba.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!