2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Véget értek a közép- és emeltszintű írásbeli érettségik + videó

Május elején írták a diákok az írásbeli érettségit. Az oktatási hivatal elnöke megállapította: Jól sikerült a feladatfejlesztés és az új követelményrendszer összehangolása.

  • Véget értek a közép- és emeltszintű írásbeli érettségik + videó

Kurucz-Gáspár Tünde, az Eduline felelős szerkesztője szerint a változtatások ellenére a diákok pozitívan várják az írásbeli érettségi eredményeit. 

Kurucz-Gáspár Tünde felelős szerkesztő, Eduline: "A 2024-es érettségi a 2020-as NAT miatt változott. Ez nagyrészt a tárgyak többségénél azt jelentette, hogy a témakörök be - illetve kikerültek középszintről emelt szintre vagy hát felkerültek vagy lekerültek, de volt olyanra is példa például a történelemnél az állampolgári ismeretek az egy új tárgy."

Az Oktatási Hivatal elnöke elmondta: az írásbeli vizsgákat idén is szigorú szabályok szerint állították össze és a korábban megjelenő álhírek ellenére zökkenőmentesen zajlottak az írásbeli érettségi napjai.

Brassói Sándor elnök, Oktatási Hivatal: "Azt kell, hogy mondjam, hogy ez az egész szervezés kiválóan zajlott és az az 1161 helyszín ami az ország egészét lefedi, az jól mutatja, hogy ez tényleg az ország minden pontján középiskolákban, köznevelési és szakképzési technikumokban egyaránt zajlott. És a 820 ezernél több feladatlap mutatja azt, hogy itt milyen gigantikus munkálatok zajlottak a céli feladatlapok, cd-k írásától kezdve az intézményi kiszállításig is."

Az idei év egyik különlegessége volt, hogy az előrehozott vizsgák száma látványosan megnőtt - tette hozzá Brassói Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!