2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Véget ért az M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója

Hétfőn délelőtt átadták az M3-as metró utolsó szakaszait is a Nagyvárad téren. A projektet megkezdő volt főpolgármester, Tarlós István nem volt ott az ünnepségen, de levélben gratulált utódjának, és a munkálatokhoz forrást biztosító kormánynak a felújítás lezárásához. Beszédében Karácsony Gergely köszönetet mondott a kormánynak is a támogatásért.

  • Véget ért az M3-as metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója

Az egész Európai Unió számára fontos ez a beruházás - hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter a felújított 3-as metróvonal átadóján. Navracsics Tibor kiemelte: a magyar kormány, a főváros és az unió együttműködése most kézzel foghatóan is testet öltött.

Hozzátette: a kormány és a főváros között jelenleg is zajló együttműködési formák a közös célt jelzik: egész Magyarország javát szolgálni, amelyhez Budapest fejlesztésén keresztül is vezet az út.

A beruházás nagysága és tegyük hozzá, hogy a cél, és Budapest pozíciója is olyan, ami nem csak magának a fővárosnak, de az Európai Uniónak is egy fontos ügye, és értelemszerűen így a kormányé is, hiszen Budapest közlekedése, Budapest főváros pozíciója és helyzete az egész ország szempontjából meghatározó, nemcsak gazdasági szempontból, nemcsak kulturális szempontból, de a mindennapi élet szempontjából is

- mutatott rá a tárcavezető.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntet mondott a kormánynak, az EU-nak, a beruházásban közreműködőknek, valamint megköszönte a Budapesten közlekedők türelmét. Azt mondta, a metróvonal felújítása nagy kihívás volt a városnak, de azt reméli, hogy amikor a megújult, akadálymentesített metrót használják az emberek, azt fogják gondolni, hogy megérte.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!