2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Belföld

Véget ért a látogatócsúcsot hozó Sziget, már a takarításé a főszerep

Minden eddiginél többen, 565 ezren látogattak ki a kedden zárult Sziget Fesztiválra, amely hétből három napon is telt házas volt. A fesztivál végeztével megkezdődik a Hajógyári-sziget helyreállítása is, amit a Máltai Szeretetszolgálattal közösen végeznek el a szervezők.

  • Véget ért a látogatócsúcsot hozó Sziget, már a takarításé a főszerep

Véget ért a Sziget. Közép-Európa egyik legnagyobb zenei fesztiváljára idén is rengetegen voltak kíváncsiak.

„A hét nap alatt összesen 565 ezer látogatót fogadtunk és egymást követő három napunk is telt házas volt, azt hiszem elégedettek lehetünk az eredménnyel” – mondta Kádár Tamás, főszervező.

A nagy csődület nagy szemetet is eredményez. A Hajógyári-szigetet minden évben fel kell készíteni a fesztiválra és rendbe kell hozni utána. Kádár Tamás elmondta: az újrahasznosítás itt is fontos szempont, mint ahogy az idei Sziget egyik fő üzenete is ez volt.

„Ez egy 7-10 napos folyamat, amikor először az infrastruktúrát, tehát az épített dolgokat bontjuk el, ezzel párhuzamosan takarítunk. A Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve az itt hagyott sátrakat gyűjtjük, minden olyan értéket nekik adunk, amit ők tudnak használni a munkájukhoz a későbbiekben” – mondta.

Kádár Tamás hozzátette: Az idei Sziget egész biztosan nyereséges lett, de pontos adatokat csak a vendéglátói forgalom és a végleges jegyeladási számok értékelése után lehet tudni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!