2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Védőnők vettek át elismeréseket

Védőnőket díjaztak Budapesten. Többek között elismerést kapott munkájáért Gólyamama, a Gólyahír Egyesület nyáron meghalt elnöke is. Az ünnepségen az V. kerületi alpolgármester arról beszélt, hogy a kormány a családi konzultációt követően még inkább ösztönözni fogja a gyermekvállalást.

  • Védőnők vettek át elismeréseket

Receptet irat fel a kismama a háziorvosánál, tanácsadásra is hozzá jár. A Hajdú-Bihar megyei Váncsodon évtizedek óta nem találnak védőnőt.

„A problémákat nem kellene tovább húzni, halasztani, Újfalura bemenni, hanem azonnal lehetne a védőnőhöz fordulni” – mondta Pondárná Bacsó Edit.

Mivel egyre kevesebb az egész országban a védőnő, a meglévők pedig erőn felül dolgoznak, a szakma minden évben elismeri a legszorgalmasabb dolgozókat.

„Nagyon örülök annak, hogy amit édesanyám létrehozott, az nem fog kárba vészni” – nyilatkozta Fabóné Mórucz Kinga. 

Könnyeivel küszködve mesélt az egyik díjazott lánya arról, milyen csodálatos szakmát választott édesanyja. A Gólyahír Egyesület elnöke, Mórucz Lajosné még nyáron halt meg. A Gólyamamaként is emlegetett védőnő munkássága alatt 1000 újszülöttet fogadtak örökbe és 300 anyát segített a szervezet a szülésig. Az V. kerületi alpolgármester a díjátadón azt mondta, hogy a kormány elkötelezett a védőnők segítésében.

„Elismerik a védőnői hivatást, oly szinten, hogy három éves diploma megszerzéséhez kötik. Ma már a védőnői szolgálat egy teljesen átfogó terület, ugye beletartoznak nyilván a nővédelem, a terhes kismamáknak a védelme” – mondta Jeneiné Rubovszky Csilla V. kerületi alpolgármester, miniszteri biztos, a rendezvény védnöke.

Szólt arról is, hogy a családi konzultáció után még jobban fogja ösztönözni a gyermekvállalást a kormány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!