2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Vécéülőke és sátrazás: ellenzéki össztűz Papcsákra

Össztüzet zúdítottak az ellenzéki pártok a zuglói polgármesterre: vécéülőke Bajnai szövetségeseitől és sátrazás a Gyurcsány-pártból kilépett Szabó Bálinttól. A Jobbik szerint a fővárosi kormánymegbízott is érintett az állítólagos csúszópénzügyben. Pesti Imre cáfol. A Fidesz a bíróságtól várja az ügy tisztázását.

Egy „Mr. 20 százalék” feliratú WC-ülőkét készített a Párbeszéd Magyarországért mozgalom Papcsák Ferencnek. Az ellenzéki párt szerint a zuglói polgármester luxusillemhelyet épített hivatalába, és tudhatott a kerületi pénzvisszaosztásokról. „Azt várjuk, hogy a Polt Péter vezette ügyészség abbahagyja a politikai sunnyogást, amit az elmúlt években a Fidesz korrupciós ügyeiben csinált, s végre a törvényeknek, kötelességnek, becsületnek megfelelően kezdje el a vizsgálatot. Amennyiben ez záros határidőn belül nem történik meg, magunk fogunk feljelentéssel élni” – nyilatkozta Dorosz Dávid független országgyűlési képviselő.

A múlt héten jelent meg egy hangfelvétel, amelyen egy vállalkozó arról beszél Ferdinandy István alpolgármesternek, hogy százmillió forint kenőpénzt kellett adnia a zuglói vagyonkezelő vezetőjének. A cég alvállalkozói délután sátrat vertek a polgármesteri hivatal előtt. Szabó Bálint képviseli őket, aki a Gyurcsány-párt tagjaként megnevezte az őszödi beszéd kiszivárogtatóit. „Addig maradunk, amíg dr. Pacsák Ferenc, ennek az önkormányzatnak az első számú megválasztott vezetője nem veszi a bátorságot, hogy idejön, és szembenéz azokkal a vállalkozókkal, akiket a zuglói önkormányzatnál lévő kenőpénzmutyi megkárosított” – közölte Szabó Bálint.

A Jobbik szerint a fővárosi kormánymegbízott akadályozza az ügy felderítését. Szilágyi György azt állítja, hogy Pesti Imre cége is érintett, a politikus azonban ezt közleményben cáfolta. Azt írta: nincs köze a Jobbik által említett társasághoz.

A Fidesz a bíróságra bízza az ügyet. „A Fidesz úgy, mint eddig, azt mondja, hogy ha valakiről hitelt érdemlően bebizonyosodnak ilyen állítások, akkor annak nincs helye a közéletben, így nincs helye a Fideszben. Mint mondtam, ez az ügy a bíróság előtt van, a bíróság dolga kideríteni, hogy mi az igazság” – mondta Selmeczi Gabriella szóvivő.

Papcsák Ferenc közleményt adott ki, ebben megismételte, hogy rágalmazás miatt feljelentést tett, a zuglói vagyonkezelő ténykedése miatt pedig már tavaly a rendőrséghez fordult. A hangfelvételről azt állítja, megrendezték: a vállalkozó ugyanis megsértődött, mert a szigorú szabályok miatt már nem tudja folytatni korábbi, illegális módszereit. Papcsák szerint Ferdinandy István alpolgármesternek a vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt kell felelnie.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak utána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!