2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Belföld

Vasárnap összesen 281 határsértőt tartóztattak fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. augusztus 15-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 281 határsértőt tartóztattak fel.

  • Vasárnap összesen 281 határsértőt tartóztattak fel

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 116 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Csikéria, Bácsbokod, Bácsalmás, Csátalja, Mátételke, Bátmonostor, Kalocsa, Mélykút, Bácsalmás, Dávod és Bácsborsód közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 131 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Szeged-Szőreg, Ásotthalom, Mórahalom, Deszk, Kiszombor, Ruzsa, Szatymaz és Tiszasziget közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök Várbalog külterületén egy illegális migránst tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében két esetben, összesen 33 határsértőt tartóztattak fel a járőrök Tatabányán és Bana külterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során iraki, palesztin, pakisztáni, afgán, szír, török, jemeni, valamint bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét határsértőt fogtak el: egy embert Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és hat főt Bács-Kiskun megyében.

Egy fő ellen embercsempészés, két ember ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Összesen csaknem nyolcszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

792 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 189, szombaton 312, vasárnap 281 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Emellett a román, horvát és ukrán határszakaszon, valamint az ország belsejében tíz embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult

Police.hu - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!