2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Belföld

Vásárhelyi Mária szerint a magyarországi baloldal súlyos vereséget szenvedett

Ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség? - kérdezi Facebook posztjában a baloldali EP-képviselőket Vásárhelyi Mária, a magyarországi baloldal egyik leghangosabb szószólója, Soros György elkötelezett embere - írja az Origo.

  • Vásárhelyi Mária szerint a magyarországi baloldal súlyos vereséget szenvedett

A bejegyzés előzménye, hogy Gyurcsányné és Ujhelyi István is el akarta hitetni a baloldal híveivel, hogy a magyar-lengyel-német megegyezés az ő győzelmüket jelenti, de ez egyáltalán nem így van, Magyarország és Orbán Viktor győzött, Angela Merkel elfogadta a magyar és a lengyel miniszterelnök minden feltételét. Vásárhelyi Mária szerint is ez történt - csak ő nem örül neki.

Az EU, mint 10 éve mindig, most is cserbenhagyta a magyar demokratákat

- írja Vásárhelyi Mária, demokratákon szokás szerint saját magukat, a magyarországi baloldalt értve. Aztán azon panaszkodik, hogy Angela Merkel - Vásárhelyi szavaival - elvtelen kompromisszumot kötött Orbán Viktorral, akit persze a szokásos diktátorozással próbál támadni.

A legérdekesebb a bejegyzésben, hogy ő maga is - megcáfolva Gyurcsánynét és Ujhelyit - azt emeli ki, hogy

2022-ig semmilyen eljárást nem tud indítani Brüsszel, és azután is csak az uniós pénzekkel kapcsolatban. Ez a legfontosabb jogi és politikai garancia, amit a magyar és a lengyel miniszterelnök kiharcolt.

Brüsszel nem tud homályos politikai elvek alapján támadást indítani az illegális migrációt és a genderideológia erőszakos terjesztését ellenző magyar kormány ellen.

Bejegyzésének végén a láthatóan nagyon dühös Vásárhelyi elismeri, hogy a magyar baloldal nem tudja a választáson legyőzni a Fideszt, Brüsszel segítségét remélték a hatalomra kerüléshez. Mivel ez most sem sikerült, Vásárhelyi Mária egyenesen Európa sírásójának nevezi Angela Merkelt.

Origo

Vásárhelyi Mária ismert baloldali aktivista, az egykori SZDSZ alapító tagja Soros György egyik legelkötelezettebb magyarországi embere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Orbán Viktor: Június 9-én európai választás, nyerjük meg ezt is! + videó

Húsz éve minden európai választást megnyertünk. Mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége. Nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök abban a videóban, amelyet a közösségi oldalára töltött fel, és amely egy részlet a kormánypártok pénteki európai parlamenti kampánynyitóján elhangzott beszédből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!