2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szinbád 20:00

Belföld

Várnai László: Karácsony mindent megígér, mindig ahol jár éppen azt ígéri

Karácsony Gergely 10.000 új önkormányzati bérlakást ígért a fővárosban, de vajon, hogyan működik a bérlakás program Zuglóban? A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Várnai László, független polgármester-jelölt, a CivilZugló Egyesület elnöke beszélt a jelenlegi bérlakáshelyzetről a XIV. kerületben.

  • Várnai László: Karácsony mindent megígér, mindig ahol jár éppen azt ígéri

Ön néhány nappal ezelőtt fölhívta a figyelmet, hogy milyen katasztrofális állapotban van néhány bérlakás Zuglóban. Hány család él ezekben a penészes, romos, rossz állapotú lakásokban?

2300 önkormányzati lakásunk, ennek a fele, kétharmada nagyon rossz állapotú. Itt komfort nélküli, tehát folyosó végén, tényleg ilyen dickensi állapotok vannak. Nagyon fontos, hogy ezekre alig-alig lett költve. 100 valahány önkormányzati házunk van, ezek ilyen 19. századi állapotokban és egyetlen egy sem lett felújítva a ciklusban, ezért is tartom roppant álságosnak, hogy szociális bérlakás programról beszélnek. Az önkormányzat döntött arról 2016-ban, hogy évi száz bérlakást építünk, ez lehet, hogy túlzó vagy naiv elképzelés volt, de egyetlen egy sem épült, tervek se készültek. Ez egy kamu dolog volt.

Ez azért érdekes mert 10.000 bérlakást ígért Karácsony Gergely. - reflektált Velkovics Vilmos a Karácsony Gergely kampányfogására.

Karácsony mindent megígér, mindig ahol jár éppen azt ígéri és én azt gondolom, hogy ez nem jó. A kerületben sokkal több házat lehetett volna rendbe tenni. 

- mondta Várnai László, független polgármester-jelölt, a CivilZugló Egyesület elnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!