2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Varjútámadások miatt zártak le egy játszóteret a VIII. kerületben

Varjútámadások miatt zártak le egy játszóteret a fővárosi 8. kerületben. A madarak a fiókáikat védik, ezért ki kell várni amíg felcseperednek. Az önkormányzat az ott élők biztonsága érdekében zárta le a területet, sérülés senkit nem ért.

  • Varjútámadások miatt zártak le egy játszóteret a VIII. kerületben

"A szomszédoktól hallottam, hogy a varjak itt támadják a gyerekeket, meg akik itt a játszin szoktak ülni"

"Még egy kismamát is úgy megijesztett, hogy el kellett kísérni, mert nem mert itt átjönni az utcán"

"Voltam a ház hátuljában és akkor láttam konkrétan egy madártámadást, ugye amikor a hölgy ment és nagyon-nagyon sikítozott és visítozott" - mondták a környéken lakók.

A játszótér melletti fának a tetejére fészkeltek be azok a varjak, akik rátámadtak a gyanútlan járókelőkre, ezért az önkormányzatnak le kellett zárnia a teret.

Közleményükben azt írták hogy közvetlen életveszély nem áll fenn. Az intézkedés megelőzés céljából, az itt élők biztonsága érdekében történt azért hogy senki se sérüljön meg.

A Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője kifejtette: a repülést a fiókák hetekig tanulják, és amíg ügyetlenek, könnyen leesnek a földre.

Orbán Zoltán azt mondta:"Ez egy eléggé megkésett költés lehet, és ilyenkor általában a fészket elhagyják a fiókák, nem repülőművészek még, gyakran nem is tudnak repülni, szétmásznak az ágak között, némelyik fióka levitorlázik a talajra, és ilyenkor a szülők egy ilyen 10-20-30 méter sugarú körön belül mindent és bármit a fiókára veszélyesnek találhatnak és megtámadnak"

 A szakember hozzátette: ha a madár megtámad valakit, fontos, hogy ne kezdjen menekülni, hanem inkább kiabáljon és hadonásszon a kezével, attól elmenekül a varjú.

A terület lezárását várhatóan hamarosan feloldják.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Forró napok elé nézünk

Forró napok elé nézünk

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!