2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 08:00

Belföld

Várhelyi Olivér: Az EU segítséget kíván nyújtani keleti partnerei gazdaságának erősítéséhez

Az Európai Unió egyértelmű üzenetet kíván közvetíteni keleti partnereinek: segítséget akar nyújtani számukra gazdaságaik megerősítéséhez és az új munkahelyek teremtéséhez - közölte a szomszédságpolitikai és bővítési biztos, az Európai Bizottságnak a keleti partnerországokat érintő, 2020 utáni időszakra vonatkozó új szakpolitikai javaslatainak bemutatásakor szerdán, Brüsszelben.

  • Várhelyi Olivér: Az EU segítséget kíván nyújtani keleti partnerei gazdaságának erősítéséhez

Várhelyi Olivér elmondta, a keleti partnerországok - Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, a Moldovai Köztársaság és Ukrajna - gazdaságserkentő és foglalkoztatási támogatásához a közvetlen külföldi tőkebekfetetések odavonzása, valamint a kulcsfontosságú ágazatok - közlekedés, energiaügy, környezetvédelem - összekapcsolhatóságának megerősítése szolgál eszközül.

Hozzátette, az unió szorosan együtt fog működni keleti partnereivel "napjaink különböző kihívásainak kezelésében, ideértve a jelenlegi koronavírus okozta világjárványt is".

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a javaslatban a kereskedelem fokozása, a gazdasági integráció elmélyítése, a demokratikus intézmények és a jogállamiság megszilárdítása, a környezet- és éghajlatváltozás hatásaival szembeni ellenállóképesség fokozása, a digitális transzformáció támogatása, továbbá az igazságos és befogadó társadalmak előmozdítása szerepel ajánlásként.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!