2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Belföld

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen. Vargha Tamás hangsúlyozta: Magyarország békét akar, de a békét csak erős hadsereggel lehet megtartani.

  • Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás a magyar hősök emlékkövénél úgy fogalmazott: "adósok vagyunk, mert őriztek, fenntartottak egy eszményt évszázadokon át, (...), amely ezeréves távlatból segítette Magyarországot, hogy itt maradhasson Európa térképén".

Magyarország azon kevés ország közé tartozik a kontinensen, amely háború helyett a békét akarja - tette hozzá az államtitkár az ukrajnai háborúra utalva. A magyar kormány "minden nyomás ellenére határozottan kiáll békepárti álláspontja mellett" - hangoztatta az államtitkár.

Ugyanakkor - jegyezte meg - a béke megtartása csak akkor lehetséges, ha az ország rendelkezik "elrettentésre képes katonai erővel is".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!