2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Varga Mihály: Több mint hat éve növekednek a reálbérek

Immár 80. hónapja, azaz közel hat és fél éve tartósan növekednek a reálbérek Magyarországon - reagált a pénzügyminiszter a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérésére.

  • Varga Mihály: Több mint hat éve növekednek a reálbérek

Varga Mihály közölte: a KSH adataiból kitűnik, hogy az ipar, az építőipar, a szolgáltatások, a mezőgazdaság és a kereskedelem területén emelkedtek leginkább a bérek. Hozzátette: ez a keresetnövekedés biztosította, hogy a hazai fogyasztás évi 5-10 százalékkal nőtt, valamint a lakossági megtakarítások is gyarapodtak az elmúlt időszakban.

Tehát összességében fogyasztás és megtakarítási oldalon van növekedés, és azt kell mondanom, hogy ez még egy regionális nemzetközi összevetésben is egy magas növekedésnek felel meg. A gazdaság növekszik öt százalék fölötti növekedés volt az első féléven nem véletlen tehát hogy ezzel párhuzamosan a bérek a keresetek növekedése is tartósan magas szintű

- mondta a pénzügyminiszter.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!