2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Varga-Damm: Nincs szükség szorosabb kapcsolatra a baloldallal

Nincs szüksége a Jobbiknak arra, hogy még szorosabbra fűzze kapcsolatát a baloldallal - így nyilatkozott híradónknak Varga-Damm Andrea. A párt országgyűlési képviselője azt mondta: erős nemzeti karaktert szeretne látni a Jobbikban, azt azonban nem tudja, hogy az új vezető, Jakab Péter milyen irányba indítja a pártot. Múlt heti megválasztása óta Jakab több alkalommal jelezte, hogy együttműködne a baloldali ellenzékkel.

  • Varga-Damm: Nincs szükség szorosabb kapcsolatra a baloldallal

Kérdőjelek és bizonytalanság van Varga-Damm Andreában a Jobbik tisztújítását követően. A párt országgyűlési képviselője maga is indult az egyik alelnöki posztért, azonban oda csak a Gyurcsány felé húzó új pártelnököt támogató politikusokat választottak be. Varga-Damm Andrea közösségi oldalán akkor egy hozzászólásra reagálva azt írta: bár tudná, hogy az új elnök melyik irányba viszi az eseményeket. Az Origo által nyilvánosságra hozott kongresszusi beszédében pedig a pártvezetést bírálta: azt mondta: a 2018-as választások óta egymillió szavazót veszített el a Jobbik.

Brenner Koloman szerint Varga-Damm Andrea nem a pártelnök és a Jakab Péter irányvonalát követő alelnökökkel szemben fogalmazott meg ellenvéleményt. A Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, ezt Varga-Damm Andrea pénteken meg is erősítette. Brenner szerint így feszültség sincs a párton belül.

Varga-Damm Andrea tagadja, hogy feszültség lenne a közte és a pártvezetés között azt viszont elismerte, hogy nem látja azt az irányvonalat Jakab Péter vezetésében, amit szeretne. A politikus kiemelte, olyan önálló nemzeti alapokon nyugvó karaktert szeretne látni a Jobbikban, ami korábban megvolt. 

Varga-Damm Andrea hozzátette a kongresszusi programbeszédek során nem látta ezt a fajta attitűdöt, amit ő képvisel. A Jobbik politikusa kiemelte, nincs szükség arra, hogy pártja szorosabbra fűzze kapcsolatát a baloldali pártokkal.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!