2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:00

Belföld

Varga-Damm Andrea nem adja vissza a mandátumát

Nem adja vissza mandátumát Varga-Damm Andrea. A közösségi oldalán a jobbikos országgyűlési képviselő leszögezte: a frakció-vezetésnek bőven volt ideje áttanulmányozni a törvény-javaslatot, amely megszavazásáért később őt hibáztatták. Mint írta: az aktív Jobbik-tagoktól mintegy 1200 üzenetet kapott, melyekben mandátuma megtartására biztatták.

  • Varga-Damm Andrea nem adja vissza a mandátumát

"egy feloldhatatlan bizalmi válság alakult ki” - ezzel magyarázza a Jobbik vezetése azt, miért szólították fel Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza parlamenti mandátumát.

Azt írták: egy jogszabály előzetes véleményeztetése miatt akarják kizárni a frakcióból. Ám Varga-Damm Andrea híradónknak azt állította, hogy nem ez a valódi ok, hanem egy politikai leszámolás áldozata lett.

Az oka biztosan nem az amit hivatalosan közöltek, nagy valószínűséggel az indította ezt a folyamatot el, még ősszel elnöknek jelentkeztem később pedig, januárban alelnöknek.

- mondta. 

Semmi köze a történéseknek ahhoz, amit Varga-Damm Andrea mond. Azért történt ez az egész eset, amit elmondtam ez egy folyamat volt és a végén ugye olyan hibák történtek, amiket már nem lehetett tolerálni, nagyon sok mindent toleráltunk Varga-Damm Andreának, ezt már nem.

-Szilágyi György, a Jobbik alelnöke.

Szilágyi világossá tette, hogyha Varga-Damm nem adja vissza a mandátumát, akkor kizárják a pártból.

Jakab Péter korábban még azt mondta, hogy nem baj, ha eltérő vélemények vannak a párton belül, bár kiderült, hogy Jakab fekete listát készített azokról akikkel a jövőben nem szeretne együtt dolgozni.

A politikus egyébként sokszor kritizálta pártját a balratolódása miatt, sőt korábban azt is elismerte, hogy többeknek nem tetszik a vezetés új stílusa.

A veszprémi Jobbik bejelentette, hogy kiáll Varga-Damm mellett. Kovács Rajmund, a helyi Jobbik-szervezet elnöke azt mondta, hogy le kell váltani a Jobbik mostani vezetését.

Varga-Damm Andrea végül nem adta vissza mandátumát. Döntését közösségi oldalán úgy kommentálta: indokolatlan a vele szemben kialakult bizalmi válság, mivel a frakcióvezetésnek bőven volt ideje áttanulmányozni azt a törvényjavaslatot, amely megszavazásáért később őt hibáztatták. Mint írta: az aktív jobbik-tagoktól mintegy 1200 üzenetet kapott, melyekben mandátuma megtartására biztatták. Hozzátette: nem hagyja cserben a párt közösségét.

Kapcsolódó anyagunk:

A Jobbik lemondásra szólította fel Varga-Damm Andreát

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!