2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sajdik

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Varga: A V4-ek együttműködése megoldás lehet a válságra

Komoly növekedési lehetőséget látnak a közép-európai térségben, ezért szoros együttműködésben állapodtak meg a visegrádi négyek – mondta Varga Mihály, miután tárgyalt szlovák, cseh és lengyel kollégájával Budapesten. A nemzetgazdasági miniszter szerint ez az együttműködés megoldás lehet a gazdasági válságra. Hangsúlyozta: a V4-ek segítik a kis- és középvállalkozásokat.

A kisvállalkozások támogatásáról állapodott meg kedden a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák gazdasági tárca vezetői.

„Az országainkban működő kis- és közepes vállalkozások a munkahelyek döntő többségét, körülbelül kétharmadát adják; szeretnénk, hogy az ezek közötti együttműködés sokkal szorosabb, sokkal egyértelműbb legyen. Ennek érdekében közös együttműködést alakítunk ki, és el kívánjuk érni, hogy ezek a vállalkozások akár harmadik országbeli piacokon is együttesen tudjanak megjelenni” – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A szlovák gazdasági tárca vezetője, Tomás Malatinsky szerint a válságból való kilábalásra és a gazdasági növekedésre a megoldás egyaránt az újraiparosodás lehet. „Megállapodtunk, hogy ennek érdekében közös munkacsoportot is létrehozunk, amely a konkrét lépéseket kidolgozza.”

A lengyel gazdasági államtitkár úgy látja: a V4-ek ugyanazokkal a gondokkal néznek szembe, így például a lelassult gazdasággal. „A problémáinkat akkor tudjuk hatékonyan megoldani, ha összefogunk. Fontos az összefogás Brüsszel felé is, hogy közösen tudjuk az álláspontjainkat képviselni az unió különböző fórumain” – jelentette ki Jerzy Witold Pietrewicz lengyel gazdasági államtitkár.

A cseh ipari miniszter, Milan Hovorka szerint bonyolult reformfolyamatokon van túl a régió, amelyek egyformán érintik a V4-eket. „Egy sor kihívással küszködünk, amelyek a növekedéssel, a versenyképességgel, új munkahelyek teremtésével függenek össze.”

Egyetértett a négy politikus abban, hogy ezekre a problémákra a megoldást csak összefogással lehet megtalálni. Így az unióban is jobban tudja mindenki érvényesíteni saját érdekeiket. Álláspontjuk szerint Európának is az az érdeke, hogy ez a térség sikeres legyen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Amikor Magyar Pétert elkapja az ideg + videó

Egy bőrövvel hozta a ki a sodrából Magyar Pétert egy nő Szentendrén. A baloldali politikus mögé állt, majd magasba tartott egy bőrövet, hogy az eseményt rögzítő kamera is jól lássa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!