2020. október 26.,
hétfő, Dömötör napja

Van elegendő szabadstrand a Balatonnál

2020. augusztus 2., vasárnap 22:10

Van elegendő szabadstrand a Balatonnál, a szocialistáknak felesleges hisztériát keltenie - jelentették ki a térség kormánypárti politikusai Balatonbogláron, arra reagálva, hogy az MSZP aláírásgyűjtést indított a Balaton megmentéséért. A szocialisták szerint ugyanis a fideszes oligarchák elveszik az emberektől a magyar tengert. Az elmúlt években több milliárd forintos kormányzati támogatásból újultak meg a Balaton strandjai - hangzott el a mai tájékoztatóan.

Néhány hete „Mentsük meg a Balatont!+” címmel aláírásgyűjtő kampányt indított az MSZP. A szociálisták szerint ugyanis egyre jobban beépül a part, emiatt pedig kevés a szabadstrand.

A balatonboglári Platán strandon az elmúlt években több mint egymilliárd forintos fejlesztés történt. Az itt nyaralók elégedettek a szolgáltatásokkal, legtöbbjük szerint pedig jócskán lehet ingyenes fürdőhelyet találni a Balaton déli partján.

A térség kormánypárti politikusai vasárnap közös sajtótájékoztatón cáfolták az ellenzéki állításokat.

Az elmúlt években folyamatosan újultak meg a fizetős és a szabadstrandok a Balaton körül. A beruházások pedig a jövőben is tovább folytatódnak

- emlékeztettek a kormánypárti politikusok.

A Somogy Megyei és a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke vasárnap közösen járták végig a déli part egy szakászát, hogy feltérképezzék az ingyenes strandolási lehetőségeket.

A balliberális ellenzék - elsősorban a szociálistákkal az élen - számos híradásban arról tájékoztatták az ország közvéleményét és azt a hamis látszatot keltették, mintha eltűntek volna a Balatonról, innen a déli partról a szabadstrandok. Ma meggyőződhettünk arról, hogy ez nem más, mint ez egy újabb baloldali hazugság

– hívta fel rá a figyelmet Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke.

A sajtótájékoztató résztvevői arra buzdították a magyarokat, hogy ha tehetik még a nyáron látogassanak el a magyar tengerhez.

KAPCSOLÓDÓ:

Rátelepedtek az ellenzéki pártok a politikamentes demonstrációra