2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:50

Belföld

Vályogházakat építenek a romák

Vályogházakat építenek a közfoglalkoztatottak a Baranya megyei Gilvánfán. A nyolc ház 69 millió forintba kerül, és helyi családok költözhetnek bele.

A 380 fős falu lakosságának 99 százaléka roma. Az egyetlen munkaadó az önkormányzat. A közmunkaprogramban száznál többen vesznek reszt. „Szeretnénk azt a tévhitet, hogy a közfoglalkoztatás egy látszattevékenység, eltörölni, és világossá tenni mindenki számára, hogy igenis a Start-mintaprogram keretében nagyon-nagyon sok térségben, területen, településen kifejezetten hasznos, értékteremtő munkát végeznek azok az emberek, akik a közfoglalkoztatásba be vannak vonva” – fogalmazott Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár.


A nyolc darab 42 négyzetméteres háznak az év végére kell elkészülnie Gilvánfán. Arról, hogy végül kik költözhetnek be, még nem döntött az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!