2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Változtatott korábbi döntésén a kormány, a családosok üdvözlik a lépést

Megváltoztatta a korábbi döntését a kormány, örülhetnek a családosok. Maradna az éves szaldó elszámolás azoknál, akik korábban erre szerződtek. Az unió elvárásai ellenére belátta a kormány, hogy változtatni kell a napelemesek elszámolásán. A Fiatal Családosok Klubja örömmel fogadta, hogy a kormány megfontolta, és a magyar családok érdekeit szem előtt tartva, a háború és az energiaválság idején is mert változtatni korábbi döntésén.

  • Változtatott korábbi döntésén a kormány, a családosok üdvözlik a lépést

"A feltelepítéstől 10 évig, csak változó szabályok mellett nem éves szaldó elszámolás lesz, hanem havi szaldó elszámolás. Január 1-től, aki meg újonnan jön föl, annak bruttó elszámolása lesz" - jelentette be augusztusban az energiaügyi miniszter, hogy a korábban felrakott napelemes rendszereknél a telepítéstől számított 10 évig nem éves, hanem havi szaldó elszámolást terveznek január elsejétől. Aki viszont újonnan helyez fel ilyeneket az bruttó elszámolásra számíthat. A bevezetésre Brüsszel kötelezi a tagállamokat 2024-től.

Ne töröljék el a lakossági napelemeknél az éves szaldóelszámolást - erre kérte a Fidesz az energetikai minisztert. Ahogyan arról korábban mi is hírt adtunk, Kocsis Máté azt írta: a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetében, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett.

A kormány átgondolt döntésének köszönhetően sok ezer család lélegezhet fel a háború és az energiaválság idején, mert ők így havonta átlagosan csaknem húszezer forintot takarítanak meg az áramköltségeiken.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az extrém hőség miatt már szüretelik a szőlőt Pécsen + videó

Az utóbbi hetek nagy melege a szólóültetvényeken is megtette hatását. Kapcsolunk Pécsre kollégánkhoz, Szilágyi Jenőhöz, aki a Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintezet birtokán van. Az apropó pedig az, hogy az országban elsőként itt megkezdődött a szüret.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Ismét a kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt indul eljárás a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!