2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

Változik az országok migrációs politikája

Magyarország szüntelen politikai támadásoknak van kitéve Soros György és az általa finanszírozott szervezetek, valamint a bevándorláspárti erők részéről - hangsúlyozta a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban Bakondi György, aki szerint ugyanakkor számos európai ország migrációs politikája változik.

  • Változik az országok migrációs politikája

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója rámutatott, hogy az Európai Unió a 2015-ös bevándorlási hullám elindulása óta ellenzi azt a migrációs politikát, amelyet a magyar kormány a társadalom döntő többségének támogatásával kialakított.

Mint mondta, mind a határzár és annak komponensei, mind pedig a jogi határzár hatékonynak bizonyult. "Ugyanakkor szüntelen politikai támadásoknak vagyunk kitéve Soros Györgynek és az általa finanszírozott szervezeteknek, valamint azoknak a bevándorláspárti erőknek, amelyek nem jó szívvel nézik, hogy Magyarország megvédi a saját és az EU határait. Ezt jelzik a különböző kötelezettségszegési, bírósági eljárások, valamint legutóbb a Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) magyarországi kivonulása is - tette hozzá, megjegyezve, hogy Magyarország 2015 óta a határvédelmi intézkedésekre több mint ötszázmilliárd forintot fordított.

Bakondi György nem hisz abban, hogy az EU bevándorláspárti elképzelései megváltoznának. "Azonban azt is lehet látni, hogy számos európai ország migrációs politikájában változások mennek végbe. Legutóbb például Dánia közölte: idén nem kívánnak befogadni bevándorlókat, mert számukra a nemzeti identitás, a szuverenitás védelme fontosabb."

Felidézte, hogy a pandémia első hullámában, a határátlépési szigorításoknak köszönhetően kissé lelassult az illegális bevándorlás a balkáni útvonalon, azonban tavaly nyáron visszaálltak a korábbi állapotok, most pedig ismét komoly a nyomás. 2021-ben már több mint nyolcezer illegális bevándorló próbált betörni az ország területére. Emellett idén a hatóságok több mint száz embercsempészt fogtak el.

A többi migrációs útvonalról szólva elmondta, hogy elsősorban a Spanyolországba tartó folyosókon tapasztalható növekedés: a Kanári-szigeteken tavaly például kilencszáz százalékos volt az emelkedés. De a most lemondott olasz kormány migrációs politikai fordulata ismét lehetővé tette, hogy az embercsempész- és civil szervezetek által bérelt hajók tömegével juttassák be Európába az illegális bevándorlókat Észak-Afrikából.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!