2023. 06. 11. Vasárnap Barnabás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Válságkezelés vár a német uniós elnökségre

Sürgette az Európai Unió előtt álló feladatok végrehajtását a német kancellár. Angela Merkel szerint a nyár végéig feltétlenül meg kell állapodni két fontos kérdésben. A járvány miatt válságot kezelő helyreállítási alapról és a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló közös költségvetésről. A német aktivitás oka az is, hogy második félévben az ország tölti be az uniós elnökségi tisztséget.

  • Válságkezelés vár a német uniós elnökségre

Németországról szól 2020 második féléve az Európai Unióban. A 27 tagú közösség legerősebb gazdaságú és legnépesebb országa nehéz időszakban, a koronavírus-járvány idején vette át az unió elnökségét Horvátországtól.

A német kormánynak egyszerre kell kezelni az unió és saját országa gazdasági bajait, amit a helyreállítási alap hivatott megoldani, elfogadtatni velük a következő hét évre szóló közös költségvetést és figyelni az Európán kívüli világ kihívásaira.

Kína egyszerre versenytárs és stratégiai partner. Annak érekében sikeresek legyenek a kapcsolataink és hatékonyan képviseljük az európai érdekeket, Európának döntő mértékben azonos hangon kell szólnia. Az EU 27 tagországának csak együtt van elegendő súlya ahhoz, hogy megfelelő egyezményeket kössön Kínával - mondta a német kancellár, megemlítve, hogy az emberi jogok betartásáról és Hongkong önkormányzatiságának tiszteltben tartásáról is tárgyalni kell Kínával

- mondta a német kancellár, Angela Merkel. 

Arról a főleg az európai baloldal által napirenden tartott kérdésről pedig még csütörtökön beszélt a kancellár, hogy a jogállamiság és az EU-s költségvetési támogatási pénzalapok ügyének összekapcsolása igen fontos ügy, és szerepel a német soros elnökség munkaprogramjában. Azonban ahhoz, hogy az alapokat összekössék a jogállamisággal, illetve az alapok forrásainak jogállami elköltésével, először a pénzügyi alapokról kell megállapodni.

A kancellár azt is hangsúlyozta, hogy a migráció és az uniós menekültügyi rendszerének reformja is fontos elem a német uniós elnökség munkatervében.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál - Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz

Globál - Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz

Jeffrey Sachs politikai elemző, tudós, közgazdász. Ő volt Mr. Sokktrápia, aki latin-amerikai és európai országoknak adott gazdasági tanácsokat. Az ENSZ Fejlesztési Bizottságánál volt vezető és a Columbia Egyetemen tanított. Ő vezette a Lancet brit orvosi szaklap koronavírus eredetét kutató bizottságát. Ő mondta ki először, hogy amerikai kutatóprogram keretében jöhetett létre a világjárványt okoz vírus. Az elsők között vetette fel, hogy Amerika áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött. A háborúról pedig azt mondta, hogy a washingtoni gőg vezetett a vérontáshoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!