2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Belföld

Választási csalástól tart a Fidesz Mohácson

Választási csalás előkészítését sejti a mohácsi Fidesz, a város jegyzőjének eltávolítása mögött. Csorbai Ferenc MSZP-s polgármester azonnali hatállyal felmentette tisztségéből Kovács Mirellát, aki a helyi választási irodát is vezette. A Duna-parti településen szeptember végén időközi polgármester és képviselő testület választást tartanak.

  • Választási csalástól tart a Fidesz Mohácson

Kovács Mirella 21 évig dolgozott a mohácsi önkormányzatnál, 15 évig jegyzőként. Egy hónapja munkája elismeréseként jutalmat is kapott, amit a polgármester is megszavazott. Most azonban mégis úgy döntött azonnali hatállyal meneszti tisztségéből a jegyzőt.

Kovács Mirella a Hír TV-nek azt mondta: nem érte váratlanul felmentése. Állítása szerint a polgármester az elmúlt nyolc hónapban folyamatosan kritizálta munkáját, munkajogi következményekkel fenyegette.

A Fidesz szerint a döntés a város érdekeit sérti. Kovács Mirella volt ugyanis a helyi választási iroda vezetője is.

Kampány időszakban fontos, hogy a helyi választási iroda fennakadás nélkül működjön ezért Baranya megye főjegyzője rövid időn belül kinevezi az új vezetőt.

Mohácson szeptember 27-én lesz a választás.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!