2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Válaszokat vár a Fidesz a fővárostól a BKK botrány ügyében

A korrupciónak ez egy olyan leplezetlen és nyílt formája, ami megengedhetetlen- így reagált Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a BKK botrányos autóbusz bérlési pályázatára. A fővárosi Fidesz pedig a többi között válaszokat vár Karácsony Gergelytől arra, hogy hogyan nyerhetett a tenderen egy olyan cég, amelynek egy munkatársa van, nem sokkal a pályázati határidő lejárta előtt jegyezték be és még autóbuszai sincsenek. A pályázaton Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyert.

  • Válaszokat vár a Fidesz a fővárostól a BKK botrány ügyében

Mi azt az elvet követjük, hogy ahol tudunk, spórolunk magunkon.

A fővárosi takarékoskodásról beszélt Karácsony Gergely az ATV-ben. A főpolgármester akkor az is jelezte, hogy több céget is összevonnak. Tavasszal azonban még több mint 300 millió forint értékeben autóbuszbérlésre írt ki pályázatot Budapest. Azóta kiderült, a tendert megnyerő céget nem sokkal a pályázati határidő lejárta előtt alapították.

A legalacsonyabb áron ajánlatot tevő szolgáltató nyert.

Ezzel magyarázta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, hogy miért pont CR-Facilities Zrt. nyert a pályázaton. A cég azonban Tüttő volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető. A nyertes vállalatnak sem autóbuszai, sem korábbi referenciái nincsenek.

Továbbra sem látunk tisztán a BKV buszbérlési pályázatával kapcsoltban, sőt a helyzet egyre zavarosabb.

Így reagált a városházi botrányra BKK igazgatósági tagja. Wintermantel Zsolt választ vár a fővárostól arra, hogy, hogyan nyerhette meg a tendert egy olyan cég, ami a pályázt kiírása előtt két héttel még nem is létezett.

A budapesti Fidesz frakció szerint is tisztáznia kell a főpolgármesternek a pályáztatás körülményeit. Láng Zsolt híradónknak azt mondta: komoly gyanúra adnak okot a cég körüli összefonódások is. A politikus hozzátette: felháborító hogy a gyanús pályázat kivizsgálását éppen a személyesen is érintett Tüttő Katára bízták, így most saját magát vizsgálja ki az mszp-s alpolgármester.

Az ügyben megszólalt a miniszterelnökséget vezető miniszter is. Gulyás Gergely szerint felmerülhet a korrupció gyanúja a buszbérlés ügyében.

Azt látjuk, hogy egy offshore hátterű néhány nappal vagy héttel a kiírás előtt alakult cég, aki nyilvánvalóan kötődik az egyik főpolgármester-helyetteshez, kap jelentős megbízást egy tenderen. Szerintünk a korrupciónak ez egy olyan leplezetlen és nyílt formája, ami megengedhetetlen.

Karácsony Gergely főpolgármester rendszerint naponta többször is megnyilvánul közösségi oldalán, azonban eddig sem ott, sem máshol nem adott magyarázatot, a hozzá intézett kérdésekre.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossiék Varga Barnabásnál jártak a kórházban

Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a játékosok nevében Botka Endre is meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást, aki vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.
Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!