2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Válaszokat vár a Fidesz a fővárostól a BKK botrány ügyében

A korrupciónak ez egy olyan leplezetlen és nyílt formája, ami megengedhetetlen- így reagált Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a BKK botrányos autóbusz bérlési pályázatára. A fővárosi Fidesz pedig a többi között válaszokat vár Karácsony Gergelytől arra, hogy hogyan nyerhetett a tenderen egy olyan cég, amelynek egy munkatársa van, nem sokkal a pályázati határidő lejárta előtt jegyezték be és még autóbuszai sincsenek. A pályázaton Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető cég nyert.

  • Válaszokat vár a Fidesz a fővárostól a BKK botrány ügyében

Mi azt az elvet követjük, hogy ahol tudunk, spórolunk magunkon.

A fővárosi takarékoskodásról beszélt Karácsony Gergely az ATV-ben. A főpolgármester akkor az is jelezte, hogy több céget is összevonnak. Tavasszal azonban még több mint 300 millió forint értékeben autóbuszbérlésre írt ki pályázatot Budapest. Azóta kiderült, a tendert megnyerő céget nem sokkal a pályázati határidő lejárta előtt alapították.

A legalacsonyabb áron ajánlatot tevő szolgáltató nyert.

Ezzel magyarázta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, hogy miért pont CR-Facilities Zrt. nyert a pályázaton. A cég azonban Tüttő volt élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető. A nyertes vállalatnak sem autóbuszai, sem korábbi referenciái nincsenek.

Továbbra sem látunk tisztán a BKV buszbérlési pályázatával kapcsoltban, sőt a helyzet egyre zavarosabb.

Így reagált a városházi botrányra BKK igazgatósági tagja. Wintermantel Zsolt választ vár a fővárostól arra, hogy, hogyan nyerhette meg a tendert egy olyan cég, ami a pályázt kiírása előtt két héttel még nem is létezett.

A budapesti Fidesz frakció szerint is tisztáznia kell a főpolgármesternek a pályáztatás körülményeit. Láng Zsolt híradónknak azt mondta: komoly gyanúra adnak okot a cég körüli összefonódások is. A politikus hozzátette: felháborító hogy a gyanús pályázat kivizsgálását éppen a személyesen is érintett Tüttő Katára bízták, így most saját magát vizsgálja ki az mszp-s alpolgármester.

Az ügyben megszólalt a miniszterelnökséget vezető miniszter is. Gulyás Gergely szerint felmerülhet a korrupció gyanúja a buszbérlés ügyében.

Azt látjuk, hogy egy offshore hátterű néhány nappal vagy héttel a kiírás előtt alakult cég, aki nyilvánvalóan kötődik az egyik főpolgármester-helyetteshez, kap jelentős megbízást egy tenderen. Szerintünk a korrupciónak ez egy olyan leplezetlen és nyílt formája, ami megengedhetetlen.

Karácsony Gergely főpolgármester rendszerint naponta többször is megnyilvánul közösségi oldalán, azonban eddig sem ott, sem máshol nem adott magyarázatot, a hozzá intézett kérdésekre.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!