2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Válaszokat követel Wintermantel Zsolt a hídpénzbotrány ügyében

Karácsony Gergely főpolgármester nagyon sok válasszal tartozik a hídpénzbotránnyal kapcsolatban a budapestieknek - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Fidesz budapesti szervezete Facebook-oldalán hétfőn közzétett videóban.

  • Válaszokat követel Wintermantel Zsolt a hídpénzbotrány ügyében

Wintermantel Zsolt a Lánchíd felújítását botrányosnak nevezte, megjegyezve, hogy a rekonstrukció ötmilliárd forinttal drágábban, kisebb műszaki tartalommal valósult meg. Továbbá a főpolgármester minden követ megmozgatott, hogy "egy bizonyos cég" végezhesse a munkát, majd "számlagyáros nyomozásban érintett cégeken" keresztül csaknem másfél milliárd forint vándorolt készpénz formájában magánzsebekbe.

Szerinte Karácsony Gergelynek válaszolnia kell arra, hogy miért nem volt jó az eredeti szerződés; miért kellett új közbeszerzést kiírni; miért ragaszkodott az A-Híd Zrt.-hez és miért kellett elfogadni az ötmilliárd forinttal drágább ajánlatot.

Választ vár a főpolgármestertől arra is, hogy miért kellett hatvanszorosára emelni az előleget, és "hová vándorolt a másfél milliárd forint".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!