2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Válaszok helyett a Hír TV riporterének hallását vizslatta

Az Országgyűlés elnöke már tudja, hogy milyen típusú bizonyítékok szólhatnak az angyalföldi vesztegetési ügyben érintett Hiszékeny Dezső ellen. Polt Péter felsorolásszerűen kitért a bizonyítékok lényegi elemeire abban a levélben, amelyben a szocialista parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta. A tizenharmadik kerületi önkormányzat sajtóreferense válaszok helyett a Hír TV riporterének hallását vizslatta.

„Igényes növényállomány, nagyon kis helyen szépen fenntartott kert, szintén gratulálunk az eredményekhez.” A legvirágosabb erkélyt, a legzöldebb társasházi kertet, sőt a legszebb vendéglátóteraszt is díjazta az angyalföldi önkormányzat és a kerület közszolgáltató cége. A virágbemutatóval tarkított ünnepségen a polgármesteri hivatal sajtóreferensének elment a jókedve, amikor a Hír TV a volt alpolgármestert, Hiszékeny Dezsőt is érintő vesztegetési ügyről kérdezte.

– Nem tudok információt adni.
– Mit jelent pontosan, hogy „nem tudok”? Nincsen információja, vagy csak nem szeretné megosztani velünk?
– Nem tudok információt adni.
– Elmagyarázza ezt a mondatot? Nincsen rendelkezésére álló információ, vagy csak nem szeretné a nyilvánosság előtt elmondani?
– Köszönöm szépen. Nem kívánok többet beszélni, jó? Köszönöm szépen.
– Van információja egyébként?
– Azt hittem, be van dugva a füle, hogy nem érti, amit mondok – válaszolta Gellért Lajos sajtóreferens, miután a Hír TV riporterét jobbról és balról is megvizsgálta közelebbről.

A nyomozást tavaly januárban rendelte el az ügyészség, egy embert már akkor, további hármat idén gyanúsítottak meg, egyikük önkormányzati alkalmazott. Úgy tudjuk, az önkormányzatnál többször is tartottak házkutatást. A Fidesz kerületi frakcióvezetője szerint egy hangfelvétel Hiszékeny Dezső ellen szól.

A Hír TV a Legfőbb Ügyészségnél is érdeklődött, hogy áll-e rendelkezésükre hangfelvétel bizonyítékként. „Azt tudom általánosságban mondani, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a széles körű nyomozás során számos bizonyítékot szerzett be, e bizonyítékok lényegi elemeit felsorolásszerűen megjelölte az Országgyűlés számára az ügyészség, ugyanakkor, hogy milyen bizonyítékok állnak rendelkezésre, a jelenleg is folyamatban lévő nyomozás miatt nem áll módomban közölni” – mondta a Hír TV-nek Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Hiszékeny Dezső ma már a tizenharmadik kerület szocialista országgyűlési képviselője, az áprilisi parlamenti választáson egyéni mandátumot szerzett. Ő is tud a hangfelvételről, de azt állítja, hogy valószínűleg manipulált. Bár korábban azt hangoztatta, hogy mindenben áll a sajtó rendelkezésére, a Hír Televíziónak parlamenti titkárán keresztül azt üzente, hogy nem nyilatkozik.

Alpolgármesterként hozzá tartoztak a kerületi ingatlanok. Az ügyészség gyanúja szerint az egyik üzlethelyiség bérleti jogáért ötmillió forintot kért egy vállalkozótól. Hiszékeny Dezsőt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész már indítványozta az Országgyűlés elnökének.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!