2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Valami nincs rendben a Tisza Párt pénzügyei körül

Minden, ami bő két hónapja történik Magyar Péter és a Tisza Párt körül, az a 2022-es választások előtt megvalósult külföldi befolyásolást eredményező baloldali kottát idézi. A kampányfinanszírozás átláthatatlan, ezúttal is „mikroadományokat” gyűjtenek, amellyel látszólag fedezik a tetemes költségeket, a Talpra Magyarok mozgalom honlapjának adatkezelésében ismét felbukkant a datadatos kör, és közben Magyar Péter tele pakolta az európai parlamenti listáját a Soros-hálózathoz köthető emberekkel.

  • Valami nincs rendben a Tisza Párt pénzügyei körül

Magyar Péter két hónapja folyamatosan járja az országot, közel százhetven településre látogatott el, amelyeken kampánybeszédeket tartott, valamint rendezett nagygyűléseket a fővárosban és Debrecenben. Amint a Magyar Nemzet korábbi cikkében már említette, a költségekről eddig jobbára hallgat a Tisza Párt alelnöke, illetve, ha közöl is összegeket, azok irreálisan alacsonyak.

Amennyiben a valós piaci árakat vesszük alapul, jóval több mint félmilliárd forintot is elkölthettek Magyar Péterék az elmúlt két hónap különböző kampányrendezvényeinek kiadásaira, de arról semmit nem lehet tudni, hogy valójában kik állták a vaskos számlákat. Ráadásul a végösszeg tovább emelkedik majd, hiszen még hátra van a Tisza Párt június 8-ra, a Hősök terére tervezett demonstrációja.

Magyar többször hivatkozott arra, hogy a költségeket tulajdonképpen mikroadományokból teremtik elő. A HVG-nek adott egyik interjúban a Tisza Párt alelnöke azt mondta: „Több tízmillió forint érkezett egyszerű magyar emberektől, több ezer embertől, és nem külföldről, nem dollár, és nem NER-es pénz.” 

A lap beszámolt arról is, hogy a Talpra Magyarok Közösségének elindítása, illetve a Tisza Párt átvétele után mindkét szervezet honlapján villámgyorsan létrehozták a támogatási lehetőséget, így banki átutalással és bankkártyás fizetéssel is lehet adakozni Magyaréknak. Ugyanakkor máig sem tudjuk, hogy a mozgalomhoz csatlakozók, a szimpatizánsok adatai hová kerülnek. Korábban ugyanis az adatvédelmi tájékoztatójukban megjelent a Bajnai Gordon, volt baloldali miniszterelnök nevével fémjelzett DatAdat cégcsoport osztrák vállalata, az Estratos Digital GmbH mint adatkezelő, de néhány órával azután, hogy a Magyar Nemzetben megjelent a hír, leszedték a Talpra Magyarok oldaláról a cég nevét. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: 24 Óra/Hagymási Bence

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!