2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:50

Belföld

Vágó Gábort támogatja az EP-választáson Schiffer András

Nem tudna annyi Unicumot inni, hogy az Ujhelyi István vezetett listára szavazzon az EP-választáson - ezt mondta az azonnali.hu-nak Schiffer András. Az LMP korábbi vezéralakja arról beszélt, hogy a Momentum szerinte vállalhatatlan, mivel az európai liberális pártcsalád tagja, amelyet Schiffer "Európa legkorruptabb frakciójának" tart.

  • Vágó Gábort támogatja az EP-választáson Schiffer András

Szél Bernadett mosolyog az LMP plakátjain. Egy éve ugyanis még a zöldpárt miniszterelnök-jelöltjeként hirdette a Szél-tervet. Nemsokkal később viszont kilépett az LMP-ből.

Szél Bernadett nemrégiben az azonnali.hu-nak azt mondta: a Momentummal és az MSZP-vel közös listán induló Jávor Benedekkel szimpatizál.

Az internetes portál megkereste az LMP egy másik korábbi társelnökét is. Szél Bernadett Momentumról tett kijelentéseivel kapcsolatban Schiffer András azt mondta: "Ha valakinek Macron magyar hangjai annyira szimpatikusak, akkor nem értem, mi baja volt a túlóratörvénnyel, akkor kár volt ennyit randalírozni december-januárban."

Schiffer András hozzátette: a Momentum számára eleve vállalhatatlan mivel az ALDE-pártcsaládjának tagja, ami szerinte Európa legkorruptabb frakciója.

A Hír TV Híradója szerette volna megkérdezni Szél Bernadettet, hogy mit szól volt párttársa szavaihoz, de nem akart nyilatkozni.

Schiffer András az MSZP-Párbeszéd-lista 4. helyén induló Jávor Benedekről is kifejtette véleményét:

"Nem tudnék annyi Unicumot meginni, hogy a de facto Ujhelyi István által vezetett listára szavazzak" - mondja az egykori politikus.

"A tettek azt mutatják ha van valaki az Európai Parlamenti mandátumért induló képviselőjelöltek között, aki ténylegesen fellépett a multinacionális nagyvállaltoknak az emberek egészségét nyilvánossághoz és a közérdekű információkhoz való jogát sértő gyakorlata ellen, akkor az én vagyok. Úgyhogy ha Schiffer Andrásnak tényleg ez a fontos -  egyébként miközben megengedem, hogy arra szavaz akire akar és engem ez különösebben nem foglalkoztat - de ha tényleg olyan képviselőt akar látni aki fellép a multinacionális vállaltoknak a gyakorlatával szemben akkor rám fogja adni a szavazatát – mondta el Jávor Benedek a Párbeszéd  EP képviselője.

Csakhogy Schiffer András az LMP listavezetőjét, Vágó Gábort támogatja majd a szavazatával. Mint mondja: „Aki a kaviárbaloldalra és a neoliberálisokra szavaz, az az offshore-ra és a tőke Európájára szavaz.”

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!