2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Vágó Gábor: Jövünk föl, mint a talajvíz

Sajátosan látja a közvélemény kutatások eredményét az LMP EP-listavezetője. Vágó Gábor szerint pártja erősödik, az emberek pedig támogatják majd őket, mivel „a magyar politikatörténet legzöldebb programját” rakták le. A politikus azt is elmondta, sikeres mandátumszerzés esetén Kecskemétről majd vonattal jár Brüsszelbe.

  • Vágó Gábor: Jövünk föl, mint a talajvíz

Húsvét előtt hozta nyilvánosságra az Európai Parlament a legfrissebb mandátumbecslését. Magyarország összesen 21 képviselőt küldhet Brüsszelbe.

A mandátumbecslés szerint még a Momentum is megelőzi az LMP-t, ugyanis a zöldpárt jelenleg nem kerülne ki Brüsszelbe. Ennek ellenére ők továbbra is két mandátumban bíznak. Egy másik felmérés az EP listavezetők népszerűségét nézte, ez alapján közül Vágó Gábor a legnépszerűtlenebb listavezető.

A közvélemény kutatások eredményét sajátosan értelmezi az LMP. Vágó Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kijelentette: "eléggé valószínű, hogy ott leszünk az EP-ben".

Hozzátette erre akkor van esélyük, ha több százezren támogatják őket, erre pedig minden esélyük megvan, hiszen több százezren zöldnek vallják magukat. Vágó Gábor bízik a sikerben, mivel  "leraktuk a magyar politikatörténet legzöldebb programját".

Vágó Gábor egy szeptemberi közvélemény kutatásra is hivatkozott, mely szerint a választók 13 százaléka azt mondta, hogy az EP választás legfőbb kérdése, a klímaváltozás kérdése. Velkovics Vilmos viszont erre felvetette, mi történt azóta, mivel a közvélemény kutatások más eredményeket mutatnak?

„Jövünk föl, mint a talajvíz”- 

- állítja Vágó Gábor.

„Hat százalékot mérnek nekünk most, kettőt mértek decemberben ez azt jelenti, hogy megháromszoroztuk a támogatottságunkat”

Arra is kitért Velkovics Vilmos, hogy a felmérések szerint Vágó Gábor a legkevésbé népszerű EP képviselő. Az LMP politikusa úgy reagált: „bennem van elég alázat, én azt gondolom, ezen dolgozni kell, hogy ne csak az én személyem legyen a tét, hanem maga a legfőbb kérdés a klímaváltozás."

Vágó Gábor szerint a lényegi kérdés az az, hogy az állampolgárok a saját eszközeikkel a politikusok pedig a saját eszközeikkel küzdjenek a klímaváltozás kapcsán. Legfontosabb feladatnak azt tartja, hogyan tudják a klímabűnöző nagyvállalatok megregulázni. Az LMP politikusa szerint mindezt például szénadóval és multiadóval lehetne elérni. 

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Vágó Gábor azt is elmondta, miután két hétnél tovább nem tud távol lenni Kecskeméttől, vonattal fog majd utazni Brüsszelbe és Strasbourgba.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!