A látogatók között volt, aki napernyővel, mások a párakapunál megállva próbáltak egy kis enyhülést találni a Magyar ízek utcájánál. Az egyik vadhúst árusító standnál azt mondták, olyan kolbászt hoztak, ami tartósítószer nélkül is eláll az év végéig.
„Vannak szürkemarhából, szarvasból, ezenkívül tartunk ló sertés és mangalica, és szárnyasból készült kolbászunk is van. Pulykakolbászunk, ez nagyon kelendő, mert ritkán tudunk szárnyasból csinálni finom kolbászt” – mondta Bertók Sándorné Katalin füstölt áru készítő.
Egy másik standnál pedig díjnyertes paprikával várták az érdeklődőket. „Akár a hagyományos erőspaprikából készült termékeinket is meg lehet kóstolni, de van most egy világbajnok termékünk, ami a csilis tökmagot csokoládéval vontuk be, két hete volt Amerikában egy verseny, ott hozott el első helyet snack kategóriában” – mondta Bogár Márk, a Sárréti Chilifarm termelője.
A magasabb árak ellenére is sokan döntöttek úgy, hogy nem csak kóstolnak, hanem vásárolnak is a kiállított termékekből. „Szarvasgomba pástétomot vásárolunk, ami nagyon finom, sokkal finomabb mint amiben hagyma van, mert nem nyomja el a szarvasgomba illatát és ízét a hagyma” – magyarázta Répás Csabáné.
És ahogy minden évben, idén is készítettek birkapörköltet karcagi módra. „Meg aminek a hungarikum jelleget köszönheti, hogy a fülétől a farkáig minden benne van, a tisztított fej a tisztított köröm, a tisztított pacal a belsőség, amit a vágóponton kiengednek, szóval így komplexen adja a birka a birkapörköltet” – így a Karcagi Birkacsárda Hagyományőrző Egyesület elnöke, Csordás László.
A rendezvényre az elmúlt két napban a hőség ellenére is több ezer látogató érkezett.