2024. 09. 14. Szombat Szeréna, Roxána napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Belföld

Vadai Ágnes bement volna Polt Péterhez, hogy kérdőre vonja, majd nem hiába nem engedték be + videó

Megérkezett a Legfőbb Ügyészségre Vadai Ágnes, a DK alelnöke, hogy Polt Péter legfőbb ügyészt kérdőre vonja a Kiss László DK-s óbudai polgármestert érintő korrupciós ügyek miatt. Az épület előtt van előtt van tudósítónk, Szabó Réka.

  • Vadai Ágnes bement volna Polt Péterhez, hogy kérdőre vonja, majd nem hiába nem engedték be + videó

Közben Vadai Ágnes azt írja a közösségi oldalán, hogy nem engedik fel őket Polt Péter irodájába, mert élőben akarják közvetíteni a megbeszélést.

Az eset kapcsán a Legfőbb Ügyészség közleményt adott ki: 

Vadai Ágnes feltételhez kötötte és annak hiányában nem kívánt élni a legfőbb ügyésszel való, általa kért személyes találkozó lehetőségével.

A legfőbb ügyész Vadai Ágnes országgyűlési képviselő kérésére egy napon belül időpontot adott a személyes találkozóra.

A megadott időpontban Vadai Ágnes a megbeszélést ahhoz a feltételhez kötötte, hogy képviselőtársaival együtt élő adásban közvetítse a találkozón történteket. Erre a legfőbb ügyész nem látott módot.

Számos lehetőség biztosítja, hogy a legfőbb ügyészt nyilvánosan kérdezzék és bárki közvetlenül képben és hangban kövesse válaszát. Ilyen, az Országgyűlési törvény szabályozta országgyűlési beszámoló bizottsági és plenáris ülésen történő vitája, vagy az azonnali, illetve rendes kérdés feltétele a plenáris üléseken.

Ezeken túlmenően a legfőbb ügyésznek nincs olyan kötelezettsége, hogy akarata vagy szakmai meggyőződése ellenére országgyűlési képviselővel történő személyes beszélgetését egyoldalúan élőben vagy felvételről közvetítsék. Ezt az álláspontot az adatvédelmi törvények és az adatvédelmi biztos gyakorlata is alátámasztja. Ilyen beszélgetések közvetítése vagy rögzítése, mivel konkrét folyamatban lévő ügyeket érinthet - ahogy jelen esetben is erről van szó -, veszélyeztethetik az adott büntetőeljárás sikerét, valamint mások személyiségi jogait. Az országgyűlési képviselőknek többletjogaik vannak bizonyos adatok megismerésére, ugyanakkor többletkötelezettségük a tudomásukra jutott esetleges bizalmas információk megőrzésére.

A legfőbb ügyész, valamint a Legfőbb Ügyészség továbbra is fontos kötelezettségének tartja a nyilvánosság és az országgyűlési képviselők tájékoztatását, amely ugyanakkor nem veszélyeztetheti jogszabályokban előírt kötelezettségeinek maradéktalan teljesítését.

Vadai Ágnesnek - hasonlóan bárki más országgyűlési képviselőhöz - továbbra is lehetőséget biztosít a legfőbb ügyész az Országgyűlésen kívüli személyes találkozóra, az említett feltételek mellett. Mindez Vadai Ágnesnek ismételten fel lett ajánlva.

Budapest, 2024. augusztus 29.

Legfőbb Ügyészség

Kommunikációs és Sajtófőosztály

Kiadó: Legfőbb Ügyészség

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

Rákay Philip: A Mérce.hu egy ótvar, egy hányinger + videó

A külföldről érkező több mint tízmilliós támogatás ellenére ismét olvasóitól kér anyagi segítséget a Mérce.hu. A híre a Vezércikk vendégei, köztük Rákay Philip kommunikációs szakember is reagált, aki nem rejtette véka alá, hogy mennyire megveti az újkommunista portált.
Jakabi úton a Tisza Párt elnöke

Jakabi úton a Tisza Párt elnöke

Túl sok jót nem sejtet Magyar Péterre nézve, hogy a Jobbik elnöki és frakcióvezetői székét többek közt a baloldali szövetségkötés és a dekonstruktív megszólalásai miatt elbukó Jakab Péter demagóg kommunikációs paneljeit vette elő - írja a Magyar Nemzet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Lecsap a ciklon az országra

Lecsap a ciklon az országra

Szélviharra és jelentős mennyiségű esőre figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: szombat estétől a Dunántúlon akár óránkénti 110-120 kilométeres széllökések is előfordulhatnak, valamint a nyugati és középső vármegyékben és az Északi-középhegységben akár 30-50 milliméter eső is várható.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!