2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Vácon kilakoltatás párti a Jobbik

Nem tartja ellentmondásosnak a Jobbik, hogy miközben országosan kilakoltatási moratóriumért küzd, addig Vácon a várost vezető koalíció részeként elnézné azt. Fehér Zsolt, a párt helyi képviselője a HírTV-nek azt mondta: van különbség a között, hogy a devizahitelesek érdekeit képviselik, vagy azért lakoltatnának ki valakit, mert szándékosan nem fizet az önkormányzati bérlakásért.

  • Vácon kilakoltatás párti a Jobbik

Vácon még decemberben kapott felszólítást egy család, hogy hagyja el az önkormányzati bérleményét. Az új váci városvezetés szerint azért, mert megítélésük szerint jövedelme alapján ez a család piaci alapon is tudna albérletet keresni. A váci Jobbik szerint nincs ellentmondás, hogy miközben országosan kilakoltatási moratóriumért küzd, addig Vácon a várost vezető koalíció részeként elnézné azt. Fehér Zsolt a Hír tv-nek azt mondta: az eljárások főként a nem fizető, vagy jelentős tartozást felhalmozó bérlők ellen indult meg, ellentétben az országos helyzettel.

Azt tudni kell, hogy ott ugye devizahitelesekről beszélünk. Itt Vác esetében meg szociális, illetve piaci alapú önkormányzati lakásokról, amelyeknek a fenntartója, a tulajdonosa Vác város önkormányzata. Tehát egy jelentős különbséget vélek felfedezni a kettő között

- mondta Fehér Zsolt, Vác Jobbikos önkormányzati képviselője.

A város korábbi alpolgármestere, a fideszes Mokánszky Zoltán ugyanakkor azt mondja: az előző két ciklusban is létezett rászorultsági küszöb a váci önkormányzati bérlakásoknál, így érdekes, hogy pont a Jobbikot is sorában tudó szivárványkoalíció válogat a bérlők között.

Az országos politikában is azt halljuk a Jobbiktól, hogy senkit nem szabad kilakoltatni, a kormányt folyamatosan ekézték, hogy kilakoltatási moratórium legyen, és mindenki maradjon a helyén, érdekes módon itt Vác városában pedig már decemberben volt olyan család, aki megkapta a felszólítást, hogy hagyja el az önkormányzati lakást, holott se tartozásuk nincs, se bérlemény tartozásuk nincs, se közüzemi tartozásuk nincs

- fogalmazott Mokánszky Zoltán, Vác önkormányzati képviselője.

A városvezetés a Jobbikhoz hasonlóan állítja: csak a nem fizető bérlők ellen lépnek fel. A váci Fidesz-KDNP szerint azonban legalább egy esetben politikai bosszú állhat a bérleti viszony felmondásának hátterében.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nagyobb menetidő az utakon + videó

Nagyobb menetidő az utakon + videó

Nemcsak Budapesten, hanem az ország több pontján is fennakadásokat okozott a havazás. A katasztrófavédelem munkatársait főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez riasztották.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!