2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 23:10

Belföld

V. Németh: Logikus a napelemekre kirótt termékdíj

Következetes és logikus döntést hozott a kormány a napelemekre kirótt termékdíjnál – a földművelésügyi tárca államtitkára szerint.

V. Németh Zsolt a Kormany.hu-n megjelent nyilatkozatában azt hangsúlyozza, a napelemeknél azt is figyelembe kell venni, hogy az előállításnál sokszor a környezetre rendkívül veszélyes anyagokat is használnak, ráadásul tartalmazhatnak olyan nehézfémvegyületeket is, amelyek később nagy környezetterhelést okozhatnak és mérgező, rákkeltő hatásúak.

– A magyar kormány álláspontja következetes és világos. Egy terméknek az egész életciklusát tekintve nemcsak a használata közben kell környezetbarátnak lenni, hanem annak kell lennie a gyártáskor is, illetve hulladékká válását követően is. Nos, a napelemek gyártásakor egy olyan vegyületet is használhatnak – a nitrogéntrifluoridot –, amely 17 ezerszer károsabb, mint a szén-dioxid, és 550 évig a légkörben marad – mondta V. Németh Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!