2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Belföld

V. Naszályi Márta újabb cukrászdát akart tönkretenni

  • V. Naszályi Márta újabb cukrászdát akart tönkretenni

Jobboldali javaslatnak köszönhetően megmenekült az I. kerületi kis családi cukrászda, az Asztalka. A jobboldali többségű képviselő-testület javaslatának köszönhetően arról döntött, hogy az önkormányzat rendezze a tíz éve működő apró üzlet szerződését, és ennek köszönhetően zavartalanul működhetnek továbbra is.

Mindez nem V. Naszályi Márta polgármesteren múlott, akinek hivatala mérlegelés nélkül százötven százalékkal megemelte a vállalkozás bérleti díját, továbbá a budavári önkormányzat milliós bírságot is kirótt rájuk jogcím nélküli használatért, mert időközben lejárt a bérleti szerződésük.

Mindeközben a tulajdonosok a helyiségbérleti díjat tovább fizették, tehát hátránya ebből az önkormányzatnak nem származott. A vállalkozás úgy tudta, hogy élő szerződésük van, mert folyamatosan kapták az inflációkövető számlákat a helyhatóságtól.

– Az is megzavart minket, hogy a korábbi, megszokott eljárás szerint az önkormányzat munkatársai még a lejárat előtt személyesen megkerestek bennünket, állapotfelmérést végeztek, bekérték a nullás igazolásokat, és velünk egyeztetve kötötték meg az új szerződést – írta közösségi oldalán a cukrászda tulajdonosa.

Ez azonban V. Naszályi Márta polgármester regnálása alatt elmaradt.

Böröcz László, az I. kerületi Fidesz elnöke szerint megdöbbentő az a szívtelenség, ahogy a polgármester asszony és a baloldali vezetés az ügyhöz állt.

– V. Naszályi Márta visszaél a hatalmával, és kedve szerint dönt fontos kérdésekben – szögezte le a helyi Fidesz elnöke. A polgármester röviden annyit reagált erre a közösségi oldalán:

nincs Ruszwurm-ügy és nincs Asztalka-ügy, hanem fideszes hazugságkampány van.

Mint ismert: decemberben bezárják az I. kerület legrégebbi cukrászdáját, a Ruszwurmot. Szamos Miklós tulajdonos azt állította az Indexnek, hogy anyagi támogatás fejében V. Naszályi Márta megígérte, nem fogja kitúrni a budai Várból a Korona és a Ruszwurm cukrászdát. Szamos Miklós kijelentette: Budavár balliberális polgármestere a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően azt kérte tőle, hogy adjon pénzt a kampányára. 

Az I. kerületi képviselő-testület fegyelmi eljárást indított és vizsgálóbizottságot állított fel, továbbá a rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Svenk: A S.E.R.E.G. + videó

Miért szeretik annyira az emberek – immár a magyarok is – a sorozatokat? A témáról Kenderessy Szabolcsot, a Sorozatwiki.hu főszerkesztőjét kérdeztük a Svenkben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!