2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Uzsoki-ügy: „Szó nincs tömegmészárlásról”

Cáfolja az Uzsoki-kórház főigazgatója, hogy hat évvel ezelőtt túladagolták volna a végstádiumban lévő betegeknél a morfiumot – számolt be a Hír Televízió. A belső vizsgálaton a fájdalomcsillapító-készletet is rendben találták.

Először szólalt meg az Uzsoki-kórház a morfiumtúladagolások ügyében. A főigazgató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Szó nincs tömegmészárlásról”. Visszautasította azt az állítást, hogy megrövidítették végstádiumú rákos betegek életét hat évvel ezelőtt. Az erről szóló cikk írója, Márkus Attila – a főigazgató tájékoztatása szerint – 2005 és 2007 között általános orvosként dolgozott az intézményben. Mint azt a főigazgató kiemelte: így nem ítélhette meg, hogy milyen gyógymód szükséges a fül-orr-gégészeten kezelt rákos betegeknek.


A belső vizsgálaton a fájdalomcsillapító-készletet is rendben találták. A főigazgató statisztikai adatokat is ismertetett: mint elmondta, a kérdéses időszakban a fül-orr gégészet halálozási statisztikája a kórház általános halálozási mutatójánál alacsonyabb volt. A kórházból eltűnt kórlapok kapcsán elmondta: azokon a betegek, illetve hozzátartozóik nyilatkozatai is szerepeltek. Golub Iván kiemelte, a digitális kórlapok azon kiegészítő, kézzel írott részei tűntek el, amelyeken például az szerepel, hogy ki, kinek az utasítására, milyen dózisban, milyen készítményt alkalmazott. Úgy vélte, ezek ellopásával szándékosan akartak kárt okozni az intézménynek. Mint mondta, a kórházból 46 digitális kórlap kiegészítő, kézzel írott fontos részei tűntek el a 2005-2007 időszakból. 2008-ból 12 dokumentáció hiányzik.

Mint ismert, a botrány két hete robbant ki, a gyanú szerint az intézményben hat éve halálos mennyiségű fájdalomcsillapítót adtak be egyes végstádiumban lévő rákbetegnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!