2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Utolsó szó: így mosakodtak Szilvásyék + Videó + Képriport

Az utolsó szó jogán szólaltak meg csütörtökön az UD Zrt.-ügy vádlottjai.

Az UD Zrt.-ügyben megvádolt politikusok védői februárban felmentést kértek a bíróságon.

Szilvásy György és társai ellen személyes adattal való visszaélés miatt indult büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A vád szerint a Gyurcsány-kormány titokminisztere, Tóth Károly volt szocialista nemzetbiztonsági bizottsági alelnök, illetve Dávid Ibolya és Herényi Károly MDF-es vezetők az érintettek engedélye nélkül hozták nyilvánosságra a titkosszolgálat által lehallgatott telefonbeszélgetések másolatát. A Hír Televízió helyszíni tudósítója elmondta, mind a négy vádlott megszólalt az utolsó szó jogán, és be is fejeződött a tárgyalás; ítélethozatal jövő hét szerdán várható.

A négy vádlott utolsó szó jogán tett vallomásában egy közös elem volt: mindannyian politikai elfogultsággal vádolták az ügyészséget. Sőt Szilvásy György kijelentette, szerinte Orbán Viktor rendelte el az eljárást.

Szilvásy egy 2008-as sajtótájékoztatón arról beszélt a felvételek kapcsán, hogy a Fidesz egy árnyék-titkosszolgálatot működtet. Azóta kiderült, ebből egy szó sem igaz.

Tóth Károly azzal védekezett, hogy az akkori ellenzéki politikusokat semmiféle érdeksérelem nem érte a felvételek miatt, hisz Demeter Ervinből közigazgatási hivatalvezető, Kövér Lászlóból pedig az Országgyűlés elnöke lett.


Dávid Ibolya és Herényi Károly – akik a hangfelvételek segítségével mondatták le kihívójukat, Almássy Kornélt – azzal védték magukat, hogy Almássy nem a felvételek miatt mondott le, hanem amiatt, hogy megtudta, elrabolták a Somogy megyei elnököt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Zelenszkij most már tárgyalna Oroszországgal

Zelenszkij most már tárgyalna Oroszországgal

Ukrajna meghívhatja Oroszországot a nemzetközi partnerekkel tervezett következő békekonferenciára – közölte Volodimir Zelenszkij elnök kabinetfőnöke, Andrij Jermak a Bloombergnek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!