2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

StartStop

Következik:

Hírek 13:00

Belföld

Utcát neveznek el Törőcsik Mariról, szobrot is állítanak

Törőcsik Mari imádta a Vas megyei Velem községet, több évtizede élt a településen, aminek a díszpolgárává is választották 2018-ban. A tragikus hír után a Ripost megkereste Bakos Lászlót, Velem polgármesterét, hogy megtudják, terveznek-e szobrot állítani a legendás színésznő tiszteletére. Megtudták, hogy a 85 éves korában elhunyt színésznő szobrot kap, sőt, utcát is neveznek el róla.

 

„Mindenképp szeretnénk méltó emléket állítani neki Velemen. Szobor is készül róla, valamint egy utcát is elnevezünk Mariról. Én azért Marizom, mert tegező viszonyban voltunk. Négy éve költöztem Velembe, 2019-ben lettem polgármester, már akkor novemberben felköszöntöttem a 81. születésnapján. Tavaly, amikor 85 éves lett, a vírushelyzet miatt nem akartam bemenni hozzá, de ő személyesen felhívott és ezt mondta: mi az, hogy nem jössz be?” – emlékezett vissza megrendülten a polgármester, akit nagyon mélyen érintett Törőcsik halála.

Ripost/Magyar Nemzet

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Bűn és hiba, hogy eddig nem volt önálló egyetem Sárospatakon

A kormány számára a vidék nem periféria, hanem középpont, ami nélkülözhetetlen szerepet játszik Magyarország életében. 2021. szeptember 25.

Zebrán gázolt el egy zöld jelzésen átkelő gyereket a zuglói baloldali képviselő

A baleset az Erzsébet királyné útja és az Öv utca találkozásánál történt. 2021. szeptember 25.

Karácsony Gergely kihátrált Tóth Csaba mögül

Korábban egy kiszivárgott felvételen Karácsony Gergely is a zuglói szocialisták korruptságáról beszélt. 2021. szeptember 25.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!