2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar 23:35

Belföld

Üldözési mánia? Mesterházy szerint szivárogtatnak a Hír TV-nek

Az MSZP elnöke akkor is szivárogtatást gyanít, ha az újságíró a munkáját végzi. Mesterházy Attila úgy gondolja, hogy az ügyészség szólt oda a Hír TV-nek, pedig ezúttal is fordítva történt. Mi kértünk interjút a hatóságtól Sós Tamás képviselő és képviselőjelölt plágiumgyanús ügyében. A baloldali választási koalíció miniszterelnök-jelöltje kiállt Sós doktor mellett, aki ismét irodájába menekült a Hír TV stábjának láttán.

A régi nótát fújja a baloldal Hatvanban, ahol Gyurcsány Ferenc 2006-os kampánydalával várták Mesterházy Attilát. A közös miniszterelnök-jelölt egy terepjáró platójáról buzdította a helyieket. „Április 6-a a félelem végének a dátuma tud lenni – fogalmazott. – Sok helyen járok az országban, és azt tapasztalom, hogy bizony az emberek félnek véleményt mondani.”

Gyöngyösön nem az átlagember, hanem a helyi baloldali jelölt véleményét kérdezte volna a Hír TV, de Sós Tamás visszavonult az irodájába. A Hír TV Célpont című műsora derítette ki, hogy a politikus 68 részt emelt át forrásmegjelölés nélkül mások tudományos munkáiból a doktori értekezésében, a kutatómunka egy részét pedig a Heves megyei pedagógiai intézet végezte el. A megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának korábbi vezetője hivatali visszaélés gyanújával tett feljelentést az ügyben.

„Jelenleg vizsgáljuk a feljelentésben leírtakat. A jelentés alapján a Központi Nyomozó Főügyészség háromféle érdemi döntést hozhat: elutasítja a feljelentést, nyomozást rendel el vagy úgynevezett feljelentéskiegészítést rendel el. A feljelentés elbíráslására a Központi Nyomozó Főügyészségnek három nap áll rendelkezésére” – mondta Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője.

Mesterházy Attila megpróbált kitérni a Sós Tamás hitelességét firtató kérdés elől.

– A Központi Nyomozó Főügyészség három nap múlva dönti el, hogy nyomozást indít-e Sós Tamás disszertációja ügyében.
– Direkt szóltak önöknek a Központi Nyomozó Főügyészségről?
– Most készítettünk interjút a Központi Nyomozó Főügyészséggel, és három napon belül döntenek.
– Tehát önöket már tájékoztatták erről.
– Elnök úr, feltehetem a kérdést?
– Csak szeretném tudni, hogy honnét ilyen jól értesültek.
– Onnét, hogy most készítettünk interjút a Központi Nyomozó Főügyészséggel…
– Igen, mint a szita, olyan…
– …és a szóvivőjük azt a választ adta, hogy három napon belül döntenek Sós Tamás disszertációja ügyében, hogy indítanak-e nyomozást. Nem tartja-e kockázatosnak, hogy olyan jelöltet indítanak itt a körzetben, aki még nem tisztázta magát a plágium vádja alól?
– Nem tartjuk kockázatosnak, egy jó képviselőjelöltről beszélünk.

Sós Tamás disszertációját az ELTE doktori tanácsa is vizsgálja, az egyetem szakértői április közepére ígértek eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!