2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Újraszámlálják-e a szavazatokat a főpolgármester-jelölteknél?

Ez kell ahhoz, hogy Vitézy elérje a szavazatok újraszámlálását, indítja cikkét a Magyar Nemzet június 10-én. a lap arról ír, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje csak 324 vokssal maradt le.

  • Újraszámlálják-e a szavazatokat a főpolgármester-jelölteknél?

Miközben vasárnap este Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását vetette fel a főpolgármester-jelöltek közötti nagyon szoros eredmény miatt, Karácsony Gergely nem érezte ennek szükségét. Ismert, a jelenlegi főpolgármester mindössze 324 szavazattal megnyerte a vasárnapi önkormányzati választást Vitézy Dáviddal szemben. A DK–MSZP–Párbeszéd–Zöldek jelöltje a voksok 47,53 százalékával (371 466 szavazat) nyert, míg az LMP jelöltje 47,49 százalékot ért el (371 142 szavazat). 

Vitézy Dávid még a 100 százalékos feldolgozottság előtt jelezte, 22 ezer érvénytelen voks miatt kezdeményezik a szavazatok újbóli ellenőrzését. 

Ennek lehetőségéről Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azt mondta lapunknak, az újraszámlálás kezdeményezésének módja a választási eredményt megállapító határozatok elleni fellebbezés benyújtása. 

Ezt az egyedi ügyben érintett személyek kérelmezhetik, azaz például az a jelölt, aki az érintett választáson elindult, vagy az őt indító jelölő szervezet. 

Ennek ugyanakkor csak jogsértés megállapíthatósága esetén van helye, azaz bizonyítani kell, hogy az eredménymegállapító döntés törvénysértő, vagy pedig az eredmények összesítése során történt jogsértés – fogalmazott az elemző.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet / Mirkó István

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!